Du er her: Forside Aktuelt Nyheder 2011 Udvalgte nyheder fra før 3. oktober 2011

Udvalgte nyheder fra før 3. oktober 2011

Viser 1-22 af 22 resultater
Et menneskeligt ansigt på teknologien
Publiceringsdato 09. september 2011 Nyt dansk medlem af PESC vil bruge vores demokratiske tankegang til at positionere Europa i forhold til USA og Kina.
Det Frie Forskningsråd | Sundhed og Sygdom uddeler 209 mio. til sundhedsvidenskabelig forskning
Publiceringsdato 08. september 2011 Det Frie Forskningsråd | Sundhed og Sygdom (FSS) har netop afsluttet uddelingen af midler i forbindelse med rådets forårsopslag for 2011.
Det Frie Forskningsråd støtter 33 yngre forskningsledere med 250 millioner kroner
Publiceringsdato 22. august 2011 33 yngre topklasseforskere får mulighed for at lede deres egen forskergruppe med en bevilling fra Det Frie Forskningsråd. Bevillingerne gives som en del af rådets prestigefyldte forskerkarriereprogram Sapere Aude ('Vov at vide').
Viden i verdensklasse - Det Frie Forskningsråds årsrapport 2010 er udkommet
Publiceringsdato 06. juli 2011 I rapporten kan du læse om rådets mange initiativer og aktiviteter i 2010, blandt andet hvad den nye forskningsrådslov har betydet og lancering af forskerkarriereprogrammet Sapere Aude.
Informationsmøde om DFF's efterårsopslag 2011 på RUC
Publiceringsdato 17. juni 2011 Det Frie Forskningsråds sekretariat afholder informationsmøde for at informere om Det Frie Forskningsråds efterårsopslag 2011. Målgruppen for mødet er primært forskerstøtteenheder og lignende på institutionerne i de pågældende lokalområder. Alle andre med interesse i opslaget er også velkomne.
Informationsmøde om DFF's efterårsopslag 2011 på SDU
Publiceringsdato 16. juni 2011 Det Frie Forskningsråds sekretariat afholder informationsmøde for at informere om Det Frie Forskningsråds efterårsopslag 2011. Målgruppen for mødet er primært forskerstøtteenheder og lignende på institutionerne i de pågældende lokalområder. Alle andre med interesse i opslaget er også velkomne.
Det Frie Forskningsråd | Natur og Univers: Uddeling af 12 individuelle postdoc-stipendier
Publiceringsdato 16. juni 2011 Fælles for den snes yngre forskere, der får et stipendium, er deres mobilitet. Hvad enten de vil ud, vender hjem eller skifter forskningsmiljø i Danmark. En søger ud for at udvikle et værktøj, der kan holde øje med vulkaner. En anden vil påvise ens mekanismer i cm-store planter og 100 m høje træer.
Seks forskningsprojekter fra DFF | Kultur og Kommunikation
Publiceringsdato 10. juni 2011 Menneskeknogler, madpakker og matematiske formler. Læs om seks af de projekter, som DFF | Kultur og Kommunikation har støttet.
Informationsmøde om DFF's efterårsopslag 2011 på AU
Publiceringsdato 08. juni 2011 Det Frie Forskningsråds sekretariat afholder infomøde for at informere om Det Frie Forskningsråds efterårsopslag 2011. Målgruppen for møderne er primært forskerstøtteenheder og lignende på institutionerne i de pågældende lokalområder. Alle andre med interesse i opslaget er også velkomne.
Informationsmøde om DFF's efterårsopslag 2011 på AAU
Publiceringsdato 08. juni 2011 Det Frie Forskningsråds sekretariat afholder infosmøde for at informere om Det Frie Forskningsråds efterårsopslag 2011. Målgruppen for møderne er primært forskerstøtteenheder og lignende på institutionerne i de pågældende lokalområder. Alle andre med interesse i opslaget er også velkomne.
Informationsmøde om DFF's efterårsopslag 2011 på KU
Publiceringsdato 08. juni 2011 Det Frie Forskningsråds sekretariat afholder informationsmøder for at informere om Det Frie Forskningsråds efterårsopslag 2011. Målgruppen for møderne er primært forskerstøtteenheder og lignende på institutionerne i de pågældende lokalområder. Alle andre med interesse i opslaget er også velkomne.
Informationsmøder om Det Frie Forskningsråds efterårsopslag 2011
Publiceringsdato 08. juni 2011 Det Frie Forskningsråds sekretariat afholder informationsmøder for at informere om Det Frie Forskningsråds efterårsopslag 2011 med ansøgningsfrist fra 30. august til 8. september 2011.
Det Frie Forskningsråds efterårsopslag 2011 er nu på gaden
Publiceringsdato 01. juni 2011 Efterårsopslaget er sidste chance for at få del i de godt 1,1 mia. kr., som rådet uddeler til dansk forskning i 2011. Det er muligt at søge postdocstipendier, Sapere Aude: DFF-Ung Eliteforsker og mere inden for alle videnskabelige områder. Læs opslaget på fi.dk/dff.
Det Frie Forskningsråd | Natur og Univers uddeler fem Steno-stipendier
Publiceringsdato 13. maj 2011 En håndfuld unge talenter får i dag et spark i den rigtige karriereretning. Med hver sit Steno-stipendie skal de forske i emner som polynomiumsligninger, stoffets tilstand efter Big Bang, samspillet mellem planter og frugtædende dyr og membranproteiner. Og ikke mindst datering af kinesisk støv.
Vedrørende brevet fra KU's rektor om ændret vurdering af tildeling af eliteforskerprisen til Milena Penkowa
Publiceringsdato 31. marts 2011 Videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen udtaler i den forbindelse ...
Penkowa-sagen, Det Frie Forskningsråd og EliteForsk-prisen
Publiceringsdato 24. marts 2011 Bestyrelsen for Det Frie Forskningsråd finder ikke, at der i materialet om Penkowa-sagen er grundlag for Kammeradvokatens påstand om, at Det Frie Forskningsråd af Københavns Universitet var informeret om, at der forelå en politianmeldelse af Milena Penkowa.
Konference om tværvidenskabelig forskning afholdt 16. marts 2011
Publiceringsdato 21. marts 2011 Det Frie Forskningsråd afholdt d. 16. marts konference med titlen ’Tværvidenskabelig forskning – hvorfor og hvordan?’
Om henvendelsen til Folketingets Ombudsmand
Publiceringsdato 04. marts 2011 Departementschef Uffe Toudal Pedersen har følgende kommentar til Ulla Feldt-Rasmussens og Søren Laurbergs henvendelse til Folketingets Ombudsmand.
Nyt formandskab for Det Frie Forskningsråd | Sundhed og Sygdom
Publiceringsdato 22. februar 2011 Klinisk professor, overlæge, dr.med. Niels Borregaard er pr. 1. januar i år tiltrådt som ny formand i Det Frie Forskningsråd | Sundhed og Sygdom (FSS). Han afløser professor, dr. med. Lars Fugger. Samtidig er professor, overlæge, dr.med. Jørgen Frøkiær tiltrådt som næstformand.
De anonyme henvendelser om forskningsråd i 2009
Publiceringsdato 16. februar 2011 Der har gennem den seneste tid været debat om 30 anonyme spørgsmål om et forskningsråd, som tidligere videnskabsminister Helge Sander bad Videnskabsministeriet om at besvare. De centrale dokumenter vedrørende den sag offentliggøres nu.
Anette Warring ny formand for Det Frie Forskningsråd | Kultur og Kommunikation
Publiceringsdato 20. januar 2011 Professor, ph.d. Anette Warring er pr. 1. januar i år tiltrådt som ny formand Det Frie Forskningsråd | Kultur og Kommunikation. Hun afløser professor, dr.phil. Hanne Ruus.
Styrket internationalisering i Det Frie Forskningsråd
Publiceringsdato 04. januar 2011 Den nye forskningsrådslov er netop trådt i kraft. Dermed internationaliseres Det Frie Forskningsråd med flere udenlandske bedømmere af rådets ansøgninger. Samtidig udpeges 22 nye medlemmer.