Gå til indhold

Vellykket fact-finding mission i Brasilien

09. december 2011
Fra den 17.-23. november var Study in Denmark-kontoret sammen med syv videregående uddannelsesinstitutioner i Brasilien for at se nærmere på mulighederne for et udvidet uddannelsessamarbejde mellem danske og brasilianske uddannelsesinstitutioner. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationa

Europæisk-brasiliansk uddannelsesfremstød

Anledningen var et europæisk-brasiliansk uddannelsesfremstød, der indeholdt både en studenterrekrutteringsmesse og et fagligt program med præsentationer fra både brasilianske universiteter og regeringsinstitutioner, samt repræsentanter fra EU, og fra de tyske, franske og hollandske institutioner, som havde arrangeret begivenheden.

Stor interesse for danske studiemuligheder

Det er første gang Study in Denmark-kontoret og de deltagende institutioner er med på en studenterrekrutteringsmesse i Brasilien, så ingen vidste, hvad der kunne forventes. Kort efter åbningen af messen stod det dog klart, at de brasilianske studerende var meget interesserede i Danmark, de var velartikulerede og var generelt dygtige til engelsk. Der var bud efter alle de deltagende institutioner, og til tider ligefrem kødannelser ved standen.

Euro-Pós messen var godt besøgt
Den danske stand på Euro-Pós messen var godt besøgt. Her er både Ingeniørhøjskolen i Aarhus og Københavns Universitet i fuld gang med samtaler med potentielle studerende, samtidig med at den danske ambassadør i Brasilien og den danske forsknings- og teknologi-attaché besøger standen.

 

Møde med brasilianske universiteter

Efter messen var der arrangeret møder med fire af Brasiliens førende universiteter, som på forskellig vis præsenterede deres universiteter og internationale samarbejdsfelter. De danske institutioner havde ligeledes mulighed for at præsentere dem selv og deres interesser. Møderne gav institutionerne mulighed for at sondere, om der var en gensidig interesse for at lave konkrete aftaler og allerede i skrivende stund er et par af deltagerne ved at følge op på kontakterne for at få lavet konkrete aftaler.

Den danske stand på Euro-Pós messen i São Paulo
Den danske stand på Euro-Pós messen i São Paulo var godt besøgt. Her har der dannet sig en kø ved repræsentanten fra Københavns universitet.

Inspiration fra det tysk-brasilianske samarbejde

Det sidste møde inden turen sluttede, var med den tyske institution DAAD, der blandt meget andet arbejder med internationalt uddannelsessamarbejde. DAAD har i 40 år haft et kontor i Brasilien for at facilitere samarbejdet, og både de danske institutioner og Study in Denmark-kontoret fik mulighed for at blive inspireret af deres mangeårige erfaringer og store resultater.

Alt i alt var det en inspirerende tur, som har vist, at der er stort potentiale i at udvide samarbejdet med Brasilien for de videregående uddannelser. Der er også udfordringer, men interessen er gensidig, og de mange input fra messen og møderne har genereret en masse opfølgningsarbejde.

Den danske delegation
Den danske delegation sammen med chefen for det internationale kontor på det statslige universitet i Campinas, Unicamp.

Handlinger tilknyttet webside