Gå til indhold

Internationaliseringen ved de kunstneriske og kulturelle uddannelser

07. februar 2012
I dag offentliggøres Kulturministeriets rapport om internationaliseringen ved de kunstneriske og kulturelle videregående uddannelsesinstitutioner.

Rapporten dækker Kulturministeriets uddannelsesinstitutioner samt de kunstneriske uddannelser, der efter regeringsskiftet er ressortflyttet til Uddannelsesministeriet.

Kulturminister Uffe Elbæk siger:

– Det kulturelle arbejdsmarked er allerede i dag internationalt og vil være det endnu mere i morgen. Det er derfor vigtigt, at de kunstneriske og kulturelle uddannelser lader sig inspirere af stærke og dynamiske fagmiljøer ude i verden. Dette er både med til at styrke det faglige niveau blandt medarbejderne og sikre, at de unge får internationale netværk, som de vil kunne trække på i deres professionelle virke i fremtiden.

Uddannelsesminister Morten Østergaard siger:

– Internationaliseringsarbejdet på de videregående uddannelser er et helt centralt element i regeringens uddannelsespolitik. De studerende kan hente værdifulde erfaringer med hjem fra udlandet, der kan bidrage til nye samarbejdsrelationer og ny viden for både den enkelte studerende, uddannelsesinstitutionen og samfundet. Jeg har derfor også hæftet mig ved rapportens anbefaling om, at flere studerende bør tage en del af deres uddannelse i udlandet.

Om rapportens udfærdigelse

Kulturministeriets rapport om internationaliseringen ved de kunstneriske og kulturelle uddannelser er blevet til i tæt samarbejde med Kulturministeriets Rektorer. Rapporten stiller skarpt på en række forskellige aspekter af internationaliseringen og viser, at der sker en bred og varieret internationaliseringsindsats på institutionerne. Endvidere har styregruppen bag rapporten opstillet ni anbefalinger til institutionernes fortsatte arbejde med at udvikle deres internationaliseringsindsats.


For yderligere oplysninger, kontakt:

Kontorchef Frank Rechendorff Møller, Kulturministeriet,
tlf.: 3392 3525.

Presse- og kommunikationsmedarbejder Dorthe Skaaning Mathiesen, Kulturministeriet, tlf.: 2276 5116.

Pressesekretær Ingeborg Nielsen, Uddannelsesministeriet,
tlf.: 2211 0200.

Handlinger tilknyttet webside