Gå til indhold

Kulturnatten i Uddannelsesministeriet fredag d. 12. oktober 2012

10. oktober 2012
Nu på fredag kan du opleve den første danske astronaut, en af de sjoveste komikere og nogle af de klogeste hoveder i Danmark. Tag din familie og dine venner med til Kulturnatten i uddannelsesministeriet – det bliver en forrygende, festlig og faglig aften, du ikke vil gå glip af!

Nyhed fra Styrelsen fra Universiteter og Internationalisering.

Forestil dig, at du rejser ud i rummet, er kaptajn på et skib, laver CO2-venlig øl, afprøver tiltag i fremtidens sundhedsvæsen eller kører i en bil uden benzin. Det er blot nogle af de oplevelser, du kan få, når Uddannelsesministeriet inviterer indenfor til Kulturnatten.

Det sker fredag den 12. oktober kl. 18-24 i Bredgade 40.

Her er et par eksempler på, hvad du kan opleve:

Mød Danmarks første astronaut

Mød Andreas Mogensen, astronaut ved ESA og adjungeret lektor på DTU Space. Hør ham fortælle om sjove og lærerige oplevelser i forbindelse med øvelser og træning, der skal forberede ham på livet i rummet. Se flotte og fascinerende billeder og bliv betaget af indtryk fra rummet.

Hør begavet humor

Måske tænker du, at der ikke er meget humor i forskning og uddannelse, men det laver komikeren Sebastian Dorset om på. Se den begavede og skarpe Sebastian Dorset optræde med et show, der med humoren i centrum, sætter fokus på, hvad det er forskning og uddannelse kan.

Smag på molekylær mad

Få smag for islandsk tang, når kandidatstuderende fra Institut for Fødevarevidenskab på Københavns Universitet byder på smagsprøver med tangis. Hør om molekylær mad, og se et flot spisestel designet af studerende fra Kunstakademiets Designskole, Bornholm.

Se design i aktion

Kom og se med når designstuderende fra Kunstakademiets Designskole arbejder med nye idéer til modedesigns direkte på kroppen. Følg designprocessen på tæt hold og se hvilket arbejde, der ligger bag design af tøj.

Astronauten Andreas Mogensen går på scenen kl. 19.30 og kl. 20.00 er Sebastian Dorset klar til at give dig et godt grin.

Handlinger tilknyttet webside