Gå til indhold

Program for Kulturnatten

Program for Kulturnatten i Uddannelsesministeriet den 12. oktober 2012.

Med forbehold for ændringer.

Foredrag
Tidspunkt              Aktivitet
Kl. 18.30 - 18.50 Genterapi og menneskets potentialer
Genterapi handler om at behandle patienter med gener i stedet for med traditionelle lægemidler, og genterapi spås til at være fremtidens behandlingsform.
Ved Thomas G. Jensen, Aarhus Universitet
Kl. 19.00 - 19.20 Bedre fødevaresikkerhed? Udvikling og udfordringer
Du og din mad er fyldt med mikroorganismer. Mange af dem kan vi slet ikke undvære, mens andre er særdeles uønskede og kan give infektioner og forgiftninger. Hvad gør forskerne, og hvad kan man selv gøre for at mindske risikoen?
Ved Susanne Knøchel, Københavns Universitet
Kl. 19.30 - 20.00 Den danske astronaut
Mød Danmarks første astronaut, og hør ham fortælle om sin uddannelse og sit arbejde i det europæiske astronautkorps.
Ved Andreas Mogensen, European Astronaut Centre
Kl. 20.00 - 20.20 Science stand-up med Sebastian Dorset
Måske tænker du, at der ikke er meget humor i forskning og uddannelse, men det laver komikeren Sebastian Dorset om på. Grin, når den begavede og skarpe komiker indtager scenen.
Kl. 20.45 - 21.05 Stamceller – muligheder og udfordringer
Bliv klogere på, hvordan forskning i stamceller kan give nye metoder til behandling af bl.a. diabetes og kræftsygdomme.
Ved Henrik Semb, DanStem
Kl. 21.30 - 21.50 Positionering ved hjælp af satellitter
Oplev manden bag Dansk GPS Center fortælle om brugen af satellitter til positionering og navigation.
Ved Kai Borre, Aalborg Universitet
Kl. 22.15 - 22.35 Vis mig din hjerne, og jeg skal sige dig, hvem du er
Kan man tage billeder af hjernen, der viser noget om vores adfærd, personlighed og gener? Og kan man tage billeder af tanker?
Ved Gitte Moos Knudsen, Rigshospitalet og Københavns Universitet
Kl. 23.00 - 23.20 Pirateri gennem tiderne
Hør om dansk strategi til bekæmpelse af pirater i historisk perspektiv.
Ved Lars Bangert Struwe, Københavns Universitet

 

Stande
Tidspunkt           Aktivitet
Kl. 18 - 24 Cool snacks til børn og unge
Hvordan får man tweens og teens til at bryde usunde spisevaner og vælge sunde snacks? Hør om nye snackkoncepter, som er udviklet ud fra viden om de fysiske, individuelle, sociale og kulturelle faktorer, der påvirker vores snackvaner - og smag på sunde snacks.
Kl. 18 - 24 Hvor sikre er vores fødevarer?
Se hvordan skimmelsvampe udvikler sig til mug, lær hvordan bakterier kan bruges positivt i mad, og hør hvilken betydning god håndvask har for fødevaresikkerheden.
Kl. 18 - 24 CO2-venligt øl
Smag på klimavenligt øl fra mikrobryghus på Danmarks Tekniske Universitet. Øllet er brygget efter en ny patenteret metode, som er opfundet af Preben Bøje Hansen, der selv skænker øllet på Kulturnatten.
Kl. 18 - 24 Molekylær gastronomi og kunsthåndværk mødes
Smag is med den islandske tang söl, og se stel i glas og keramik designet af studerende fra Kunstakademiets Designskole på Bornholm.
Kl. 18 - 24 Mælk til dem der ikke kan tåle det!
Mange mennesker kan ikke tåle at indtage laktose, som er en naturlig bestanddel i mange mejeriprodukter. Derfor har danske mejerier udviklet laktosefri mælk. Smag på sagerne, og få en snak med forskerne bag.
Kl. 18 - 24 Epitalet - fremtidens sundhedsvæsen
Epitalet er et it-telemedicinsk projekt, der afprøver fremtidens sundhedsvæsen.Kom og oplev, hvordan visionen for et bedre sundhedsvæsen og nye teknologiske muligheder går op i en højere enhed. Prøv systemet og tilkendegiv din mening.
Kl. 18 - 24 Mød robotten, der kan finde dine blodårer
RoBlood finder dine blodårer ved hjælp af avanceret kamerateknologi. Robotten hjælper bioanalytikere med at finde det helt rigtige sted at stikke, når du skal have taget en blodprøve.
Kl. 18 - 24 WalkOn
Se den sjove "vandre-måtte", der er udviklet til at hjælpe ældre til at blive bedre gående. Hør, hvordan et innovativt projekt er blevet til via samarbejde med et plejehjem i Danmark.
Kl. 18 - 24 Bliv udfordret kropsligt og socialt med iSpace
iSpace er en aktivitetsplatform, der er udviklet til leg og bevægelse. Den er afprøvet af voksne udviklingshæmmede og kan udfordre alle.
Kl. 18 - 24 På besøg i rumobservatoriet
Oplev et dansk-udviklet rumobservatorium, der skal udforske kæmpelyn fra den internationale rumstation. Se bl.a. en video af klimaobservationer i rummet og eksempler på dansk teknologi til rumfart.
Kl. 18 - 24 Kunne du tænke dig at udforske rummet?
Kom og se en satellit og hør om den nye tværfaglige uddannelse 'Geofysik og Rumteknologi' på Danmarks Tekniske Universitet, og find ud af, hvordan vi kan anvende teknologiske løsninger til udforskning af Jorden og rummet.
Kl. 18 - 24 Se fascinerende billeder fra rummet
Bliv betaget af indtryk fra rummet, når den danske astronaut, Andreas Mogensen, viser billeder og video.
Kl. 18 - 24 Få gyngende dæk under fødderne og højteknologi i hænderne
Kom om bord, og vær kaptajn på nattevagten under indsejlingen til København, eller kig ned i maskinrummet og mærk brølet, når du slipper 40.000 kW eller 54.800 hestekræfter løs. Med en maritim uddannelse er du godt klædt på til en international arbejdsplads.
Kl. 18 - 24 Living lightly
Studerende på Designskolen i Kolding viser bæredygtighedskollektionen "living lightly" og Ecco-sko.
Kl. 18 - 24 Designstuderende i aktion
Kom og se, hvordan unge designstuderende fra Kunstakademiets Designskole arbejder med idéer til nye modedesigns direkte på kroppen. Kom tæt på designprocessen, når designstuderende flytter deres workshop ind i ministeriet.
Kl. 18 - 24 Fra knogler til Eckersberg
Konservatorer arbejder med bevaring af fortid og nutid for fremtiden. Kom og hør dem fortælle om deres forskning og om konservering
Kl. 18 - 24 Test dig selv og få ny viden med videnskab.dk
Kan du bestemme danske dialekter? Og kan du se, når folk smiler falsk? Få svar på disse spørgsmål og meget andet.
Kl. 18 - 24 SU – sådan set
Hvor mange får SU? Hvor meget udbetales – nu og førhen? Hvad får man i de andre nordiske lande? Hvordan er den studerende stillet i de nordiske lande i forhold til en industriarbejder? Kan man få dansk uddannelsesstøtte med, hvis man læser i udlandet? Kom og tal med SU-eksperter og lær meget mere om Statens Uddannelsesstøtte.
Kl. 18 - 24 Grøn teknologi
Se de uofficielle verdensmestre inden for modvindsdrevne biler. Bilerne drives udelukkende af vindenergi. Se også den bronzevindende, flydende havvindmølle.
Kl. 18 - 24 Kan robotter erstatte mennesker?
Se, hvordan en robot kan gøre det sure arbejde. Den henter det, du lige står og mangler. Robottens potentiale er stort, bl.a. inden for industriel logistik.

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 18. februar 2013