Gå til indhold

Ny campus indviet i Silkeborg

25. maj 2012
Kulturer og fagligheder fra sygeplejerskeuddannelsen og læreruddannelsen samles i en ny campus i Silkeborg. Uddannelsesministeren deltog i indvielsen.

Ved årsskiftet flyttede 1400 studerende og 90 medarbejdere fra læreruddannelsen og sygeplejerskeuddannelsen i Silkeborg sammen i campus efter en nybygning, ombygning og tilbygning.

Den 21. maj deltog uddannelsesminister Morten Østergaard i den officielle indvielse af VIA University Colleges Campus Silkeborg.

De to sygeplejerskestuderende Line Bendixen og Tina Rich Mogensen (t.v.) hilste på Morten Østergaard i færdighedslaboratoriet. Foto: Lars Kjær Didriksen.
De to sygeplejerskestuderende Line Bendixen og Tina Rich Mogensen (t.v.) hilste på Morten Østergaard i færdighedslaboratoriet. Foto: Lars Kjær Didriksen.
 
– To forskellige kulturer og fagligheder er flyttet sammen, og de skal berige hinanden, da sygeplejerskerne og lærerne er blandt velfærdssamfundets kernetropper. De studerende skal lære af hinanden og med hinanden. Her er fysiske rammer vigtige og skal stimulere til mere samarbejde på tværs af uddannelserne, sagde Morten Østergaard.

Campus Silkeborg har fået nye naturfagslokaler og simulationslaboratorier. Under rundvisningen roste Morten Østergaard de studerendes tværfaglige arbejde, der bevirker, at uddannelserne ikke centrerer sig for meget om sig selv.

Ambitiøs campusstrategi

VIA University Colleges rektor Harald Mikkelsen var stolt over, at den nye campus er blevet en realitet.

– Vi skaber nye studiemiljøer, hvor de studerende trives bedre og har lyst til at blive. Og hvor vi kan skabe bedre kvalitet i uddannelserne. Det er det, Campus Silkeborg handler om. Her kan de studerende spejle sig i andre fagligheder, men stadig holde fast i deres egen faglighed, sagde Harald Mikkelsen.

Med indvielsen af Campus Silkeborg har VIA University College næsten fuldendt sin campusstrategi, der handler om at etablere tværfaglige campusser i Aarhus, Randers, Horsens, Silkeborg, Herning, Holstebro og Viborg.

Nu mangler kun byggeriet af Campus Aarhus C, der ventes at stå færdigt i 2015.


For yderligere oplysninger, kontakt:

Pressesekretær Ingeborg Nielsen, tlf. 2211 0200

Handlinger tilknyttet webside