Gå til indhold

Ny standardbeskrivelse til alle dimittender

30. maj 2012
Styrelsen for Universiteter og Internationalisering udsender ny standardbeskrivelse af det videregående uddannelsessystem på engelsk. Standardbeskrivelsen skal vedlægges det engelsksprogede tillæg til eksamensbeviset, Diploma Supplement, der udstedes til alle dimittender.

Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.

Diploma Supplement

Alle videregående uddannelsesinstitutioner i Danmark er i følge lovgivningen forpligtet til at udstede et Diploma Supplement til studerende, der afslutter en hel uddannelse.

Diploma Supplement er et engelsksproget tillæg til det ordinære eksamensbevis, der skal understøtte international mobilitet blandt studerende og arbejdstagere. Det redegør for den uddannelse, dimittenden har gennemgået, herunder oplysninger om indhold, omfang, niveau og det erhvervsmæssige sigte. Diploma Supplement skal udstedes samtidig med eksamensbeviset.

Ny standardbeskrivelse

Som en del af Diploma Supplement skal der vedlægges en standardbeskrivelse af det danske uddannelsessystem på engelsk. Det er denne standardbeskrivelse, der nu foreligger i en revideret version.


Få bevis på jeres kvalitetssikring

Har I implementeret et godt Diploma Supplement, der lever op til de europæiske standarder, kan I ansøge om et Diploma Supplement Label i EU Kommissionen.

Diploma Supplement Label er et bevis på god praksis og institutioner, der har opnået label, hædres én gang om året ved en international prisuddeling. Diploma Supplement Label er et signal om, at I på jeres institution arbejder kvalitetsorienteret med transparens og anerkendelse.

Fakta om Diploma Supplement

Formålet med Diploma Supplement er at understøtte den internationale mobilitet både for færdiguddannede, der slår sig ned og skal finde arbejde i et andet land, og for studerende, der tager til udlandet for at tage en overbygningsuddannelse eller forskeruddannelse.

Skabelonen for beviset er udarbejdet af EU-Kommissionen, Europarådet og UNESCO/CEPES og benyttes af videregående uddannelsesinstitutioner i de lande, der deltager i Bologna-samarbejdet, dvs. pt. 47 lande.

Handlinger tilknyttet webside