Gå til indhold
Du er her: Forside Aktuelt Nyheder 2012 Ole Thybo Thomsen ny formand for Det Frie Forskningsråd | Teknologi og Produktion

Ole Thybo Thomsen ny formand for Det Frie Forskningsråd | Teknologi og Produktion

Professor, ph.d. Ole Thybo er pr. 1. januar 2012 tiltrådt som ny formand for Det Frie Forskningsråd | Teknologi og Produktion. Han afløser professor, dr.med.vet. Henrik Callesen.

20. januar 2012

Nyhed fra Styrelsen for Forskning og Innovation

Ole Thybo Thomsen (f. 1962) er civilingeniør, ph.d. og professor ved Institut for Mekanik og Produktion på Aalborg Universitet (AAU). Han har været medlem af Det Frie Forskningsråd | Teknologi og Produktion (FTP) siden august 2009.

- Vi skal sikre den frie forskning, hvor initiativet kommer fra forskerne selv, og hvor den gode idé er altafgørende. Vi er ikke styret af, hvad det politiske system, industrien eller andre mener, der er brug for. Vores opgave er simpelthen at udvælge de mest spændende ideer inden for vores område, som samtidig har størst forskningshøjde. Det Frie Forskningsråd, herunder FTP, er af afgørende betydning i forhold til at sikre vækstlaget i dansk forskning. Vi giver de bedste forskere mulighed for at kickstarte og konsolidere deres forskningskarrierer, forklarer Ole Thybo Thomsen.

Ole Thybo Thomsen forsker i lette konstruktioners mekaniske egenskaber og det procesteknologiske område. Hans forskning omfatter analyse og design af avancerede letvægtskonstruktioner, polymerfiber forstærkede materialer og konstruktioner, "sandwich" materialer og konstruktioner, modellering og eksperimentel karakterisering af styrke, stivhed og træthedsfænomener (fatigue) i materialer og konstruktioner.

Han har deltaget/deltager i en lang række forskningsprojekter støttet af nationale og internationale forskningssponsorerende organisationer inkl. Det Frie Forskningsråd | Teknologi og Produktion (FTP) og dets forgænger STVF, Det Strategiske Forskningsråd, Rådet for Teknologi og Innovation, Højteknologifonden i Danmark, samt EU FP6 og FP7, European Space Agency, US Airforce Office of Scientific Research (AFOSR), US Navy, Office of Naval Research (ONR), Royal Academy of Engineering (Storbritannien) samt Engineering and Physical Sciences Research Council (EPSRC, Storbritannien).

Hovedparten af forskningsprojekterne er gennemført i tæt samarbejde og med støtte fra dansk og internationalt erhvervsliv inden for områder som vindmølleteknologi (fokus på vindmøllevinger), fly- og rumfartskonstruktioner, maritime konstruktioner, samt lette materialer til anvendelse i bygningskonstruktioner.

Yderligere oplysninger

Professor, ph.d. Ole Thybo Thomsen, email: ott@m-tech.aau.dk, mobil: +45 2895 9151

Chefkonsulent Inge Holkmann Olsen, Styrelsen for Forskning og Innovation, email: iho@fi.dk, telefon +45 7231 8340

Senest opdateret 25. januar 2022