Gå til indhold

1. februar 2013 er årets første ansøgningsfrist i Aktive Unge

15. januar 2013
Har du en god idé til et lokalt projekt? Eller vil du gerne lave internationale aktiviteter med fokus på unge? Så kan du nu søge om tilskud fra Aktive Unge. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.

Ansøgningsfrist

Årets første ansøgningsfrist er den 1. februar 2013. Du kan downloade ansøgningsskemaet for 2013 på vores hjemmeside sammen med den engelske udgave af ansøgervejledningen.

Programprioriteter i 2013

Aktive Unges programprioriteter for 2013 er uændrede i forhold til sidste år, og det samme gælder for ansøgningsbetingelserne. Prioriteter og målsætninger er nærmere beskrevet her.

2013 er Det Europæiske År for borgerne

Hvert år sætter Europa-Kommissionen under overskriften ’Det Europæiske År’ fokus på et særligt tema. I år er temaet EU-borgernes rettigheder, som de følger af unionsborgerskabet. Unionsborgerskabet giver således borgerne en lang række rettigheder så som forbrugerrettigheder, uddannelsesrettigheder, sundheds- og socialsikringsrettigheder samt politiske rettigheder.

En undersøgelse fra 2010 viste dog, at mange borgere ikke oplever at de er tilstrækkeligt informerede om disse rettigheder.

Det Europæiske År for borgerne er således en oplagt lejlighed til at blive klogere på, hvilke rettigheder man har som EU-borger.

Handlinger tilknyttet webside