Gå til indhold

Ændret udmøntning af finanslovens midler til støtte til arktisk forskning fra 2013

02. januar 2013
Fra 2013 vil Grønlands Naturinstitut opslå midler til ph.d.- og postdoc-stipendier vedrørende arktisk forskning inden for alle videnskabelige hovedområder.

Der er tale om midler, der er afsat på den danske finanslov, men udmøntes af Grønlands Naturinstitut under rådgivning fra et kommende Grønlands Forskningsråd og efter forudgående vurdering af ansøgningerne i Det Frie Forskningsråd i Danmark.

Midlerne, som fra 2013 udmøntes af Grønlands Naturinstitut, har tidligere været udmøntet af Styrelsen for Forskning og Innovation i Danmark under rådgivning fra Kommissionen for Videnskabelige Undersøgelser i Grønland, KVUG, til forskningsprojekter og ph.d.-stipendier vedrørende arktisk forskning. Kommissionen er nedlagt med udgangen af 2012.

Sigtet med den nye model er et fortsat tæt dansk-grønlandsk samarbejde om arktisk forskning og samarbejde om opbygning af forskningsmiljøerne i Grønland. Den nye model skal bidrage til at sikre en endnu større forankring af forskningen i Grønland end tidligere.

For nærmere information om ph.d.- og postdoc-opslagene kontakt Grønlands Naturinstitut. Kontaktinfo på hjemmesiden:

For nærmere information om den nye udmøntningsmodel kontakt venligst Styrelsen for Forskning og Innovation, specialkonsulent Kirsten Caning, .

 

Handlinger tilknyttet webside