Gå til indhold

Årets Danske Forskningsresultat går igen i år til forsker støttet af Det Frie Forskningsråd

03. december 2013
Ligesom sidste år har en bevilling fra Det Frie Forskningsråd ført til Årets Danske Forskningsresultat, som vælges af videnskab.dks læsere. I år går prisen til et hold danske og tyske forskere med lektor Matthias Arenz fra Københavns Universitet i spidsen.

Matthias Arenz og kolleger vinder prisen for at have vist, hvordan man kan bygge brændselsceller, som producerer lige så meget strøm som almindelige brændselsceller, selv om de indeholder markant mindre af det kostbare og sjældne ædelmetal platin. Forskningen er i høj grad gennemført med afsæt i en prestigefyldt Sapere Aude: DFF-Forskningsleder-bevilling på 8 millioner kr. fra Det Frie Forskningsråd i 2010.

Matthias Arenz (Foto: Jes Andersen)
Matthias Arenz (Foto: Jes Andersen)
I juli måned i år publicerede Arenz sammen med sit internationale forskerhold resultaterne i tidsskriftet Nature Materials. Arenz’ forskning kan således være et vigtigt skridt mod en verden, hvor brintdrevne biler erstatter benzinbiler.

 

Prisen blev overrakt i går på Danmarks Tekniske Universitet. Flere end 3.000 af videnskab.dks læsere havde stemt på en af de 10 kandidater, der var nomineret til Årets Danske Forskningsresultat. Matthias Arenz fik i alt 16 procent af stemmerne i et meget tæt opløb.

- Vi er selvfølgelig meget beærede over, at folk kan se potentialet i vores forskning både herhjemme og i udlandet. Vores forskning har fået utroligt meget opmærksomhed – ikke bare fra forskere, men også fra bilindustrien. Det hænger nok sammen med, at en mærkbar reduktion af behovet for platin er realistisk. Og det vil være en kæmpestor økonomisk gevinst, siger Matthias Arenz.

For yderligere information kontakt

Lektor Matthias Arenz
Telefon: 35 32 0 002
E-mail: m.arenz@chem.ku.dk

Handlinger tilknyttet webside