Gå til indhold

Danske forskere tildelt prestigefuldt europæisk bevilling

18. december 2013
Det Europæiske Forskningsråd har netop offentliggjort resultaterne af seneste ansøgningsrunde til Synergy Grant. Forskere fra Københavns Universitet og Danmarks Meteorologiske Institut er med i et af de kun 13 projekter, der bliver finansieret i år. Med udvælgelsen følger cirka 90 millioner kroner.

Danskere med på vinderholdet 

Det er anden gang, at Det Europæiske Forskningsråd (ERC) uddeler midler til ERC Synergy Grant. I år bliver der finansieret 13 projekter, hvoraf et projekt altså har dansk deltagelse. Det drejer sig om projektet Ice2Ice med forskningsleder Jens Christensen, Danmarks Meteorologiske Institut, og lektor Bo Møllesøe Vinther, Københavns Universitet.

Projektet handler om, hvilken betydning den arktiske havis har for klimaet i Arktis og for afsmeltningen fra Grønlands indlandsis.

Se omtale af Ice2Ice-projektet på:

Om Synergy Grants

Synergy Grants gives til individuelle forskere, hvis viden, kompetencer og ressourcer gør det muligt at opnå fremragende resultater. Bevillingerne går til projekter, hvor to til fire fremragende forskere går sammen om et projekt af særlig høj videnskabelig kvalitet. Der uddeles særligt store bevillinger til Synergy Grant, hvor der er mulighed for at ansøge om en bevilling på op til 110 millioner kroner.

Nåleøje

Der blev indsendt knap 450 ansøgninger til ERC Synergy Grant 2013, og det er således et nåleøje, forskerne fra DMI og KU er kommet igennem.

Se omtale af projekter finansieret under ERC Synergy Grant 2013 på:

Læs mere om

Handlinger tilknyttet webside