Gå til indhold

Danske studerende i udlandet udveksler erfaringer med erhvervslivet

19. december 2013
Studier i udlandet giver uvurderlige erfaringer, som kan benyttes i det private erhvervsliv og i den offentlige sektor. Det var hovedbudskabet på DSA Careers Days, hvor 75 danske studerende, der læser eller netop har færdiggjort en hel uddannelse uden for Danmarks grænser, mødtes.

I Provianthuset på Christiansborg er 75 danske studerende den 18. december samlet til DSA Careers Days. Alle har det tilfælles, at de enten er i gang med eller har færdiggjort en uddannelsesgrad i udlandet.

Uddannelsesministeren deltog i DSA Career Days 2013, hvor danske studerende udvekslede erfaringer om udlandsophold med det danske erhvervsliv.
Uddannelsesministeren deltog i DSA Career Days 2013, hvor danske studerende udvekslede erfaringer om udlandsophold med det danske erhvervsliv.

Det er Danish Students Abroad (DSA), der arrangerer konferencen. Formålet med DSA Careers Days 2013 er at vise danske studerende i udlandet de karrieremuligheder, de har i Danmark. Derudover skal konferencen bygge bro mellem studerende i udlandet og danske arbejdsgivere, så de kan udveksle erfaringer om de mange kvaliteter, som danske studerende på udenlandske universiteter besidder.

Uddannelsesminister Morten Østergaard glæder sig over, at frivillige studerende hjælper andre studerende før, efter og under deres uddannelsesophold.

- Vi lever i en verden med voksende global konkurrence, og derfor skal vores virksomheder og offentlige institutioner kunne agere med globalt udsyn og indsigt. Det kræver, at vi har medarbejdere med internationale kompetencer. Internationalisering af uddannelserne og udlandsophold handler om kvalitet, sprogkompetencer og kulturforståelse. Jeg har en vision om, at alle studerende skal have international erfaring. Derfor glæder det mig, at Danish Students Abroad arbejder for at hjælpe studerende, der gerne vil til udlandet og studere, siger Morten Østergaard.

Flere repræsentanter fra det private erhvervsliv og den offentlige sektor deltog og holdt dagen igennem taler for de fremmødte studerende. Fælles for alle talere var, at de har en international uddannelsesbaggrund og nu sidder på toppositioner i Danmark.

Studerende rådgiver studerende

Danish Students Abroad er en interesseorganisation, der varetager danske studerende i udlandets interesser før, under og efter et udlandsophold. Organisationens bestyrelse varetager den daglige drift. Bestyrelsen består af frivillige studerende, der læser eller har læst en uddannelsesgrad i udlandet.

DSA arbejder politisk med at repræsentere og forbedre danske udlandsstuderendes faglige, økonomiske, sociale og kulturelle forhold.

Derudover afholder DSA rådgivningsarrangementer for studerende med udlandsinteresser, etablerer lokalforeninger i udlandet og kontakt mellem medlemmer med specifikke interessesammenfald.

DSA blev stiftet i august 2012 og har medlemmer fra gymnasie- til ph.d.-niveau.

Handlinger tilknyttet webside