Gå til indhold

Danske virksomheder vil være på forkant – overraskende stor interesse for innovationsmidler

23. august 2013
72 små og mellemstore danske virksomheder har ansøgt om støtte fra Rådet for Teknologi og Innovation til at skabe innovation sammen med en videninstitution.

Der har været overraskende stor interesse hos de små og mellemstore virksomheder for at skabe nye produkter og serviceydelser i samarbejde med videninstitutioner. Ved udløbet af ansøgningsfristen for Udvidet videnkupon havde rådet modtaget 72 ansøgninger om støtte for i alt godt 50 mio.kr.

Der er søgt om mellem en kvart og en million kroner til hvert af de 72 konkrete projekter, hvor virksomhederne samarbejder med eksempelvis universiteter eller Godkendte Teknologiske Serviceinstitutter om udvikling af nye produkter og services.

Udvidet videnkupon er udviklet på baggrund af små og mellemstore virksomheders tidligere erfaringer med støtteordninger til samarbejder mellem videninstitutioner og erhvervsliv. På baggrund af virksomhedernes ønsker, er Udvidet videnkupon karakteriseret ved en forenklet og afbureaukratiseret evalueringsprocedure, der gør det nemmere for virksomhederne at ansøge.

Der har været en stærkt øget interesse fra virksomhedernes side for at søge ordningen i forhold til lignende tidligere tilbud fra rådet.

En virksomhed kan under Udvidet videnkupon opnå støtte på op til 35 % af det samlede projektbudget, når virksomheden vil udvikle nye produkter og services i samarbejde med en videninstitution.

Styrelsen for Forskning og Innovation skal nu sammen med eksterne innovationseksperter vurdere de mange ansøgninger. Rådet for Teknologi og Innovation har afsat op til 17 mio. kroner til at støtte de mange innovationsprojekter.

Kontakt

Kåre Nordahl Larsen
Chefkonsulent
Tlf.: +45 72 31 84 30
Email: knj@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside