Gå til indhold
Du er her: Forside Aktuelt Nyheder 2013 Det Frie Forskningsråd udbyder nyt program til støtte af forskeres mobilitet – MOBILEX

Det Frie Forskningsråd udbyder nyt program til støtte af forskeres mobilitet – MOBILEX

Det Frie Forskningsråd opslår mobilitetsstipendier til forskere i begyndelsen af deres forskerkarriere. Programmet skal styrke mobiliteten i dansk forskning og skabe bredere karriereveje for forskere på postdocniveau. Programmet gennemføres med støtte fra EU’s 7. rammeprogram
Kontakt
Kristoffer Brix Bertelsen
Chefkonsulent
Tlf.: +45 72 31 88 76
Email: kbbs@ufm.dk

05. marts 2013

Det Frie Forskningsråd (DFF) har gennem en bevilling fra PEOPLE-programmet under COFUND-aktionen i EU’s 7. rammeprogram for forskning fået mulighed for at udbyde et nyt program under navnet MOBILEX, der skal hjælpe yngre forskere i Danmark og udlandet godt i gang med deres forskerkarriere. MOBILEX-programmet skal tiltrække dygtige forskere til dansk og europæisk forskning og gøre det muligt for dem at udvikle sig yderligere gennem egne projekter og ophold ved danske og udenlandske universiteter.

MOBILEX-programmet består i et årligt udbud af 26 mobilitetsstipendier i hvert af årene 2013-2015, i alt 78 stipendier. Årligt bevilger DFF 15 stipendier til forskere i Danmark, der ønsker at gennemføre et  forskningsophold på en udenlandsk forskningsinstitution og 11 stipendier til forskere uden for Danmark, der ønsker at gennemføre et forskningsophold ved en dansk forskningsinstitution. Stipendierne søges til projekter, som udspringer af forskernes egne interesser. Hvert stipendium er på op til 2,5 millioner kroner (335.000 €) inklusive overhead/administrationsbedrag til værtsinstitutionen og dækker en periode af 24 måneder. 

Det er to betingelser, som skal være opfyldt for at komme i betragtning til et MOBILEX mobilitetsstipendium:

  • Ansøger skal have erhvervet ph.d.-graden senest ved udløb af ansøgningsfristen
  • Ansøger må ikke have opholdt sig i det land, hvor værtsinstitutionen for projektet er placeret, i mere end i alt 12 måneder inden for de seneste tre år op til ansøgningsfristen. 

Det første opslag af MOBILEX mobilitetsstipendier sker i marts med ansøgningsfrist i slutningen af april eller begyndelsen af maj, afhængigt af hvilket fagligt råd i DFF der er relevant for ansøgningen.

DFF afholder to åbne informationsmøder om MOBILEX mobilitetsstipendier for alle interesserede på universiteterne i København og Aarhus efter følgende plan: 

  • Københavns Universitet: Torsdag den 21. marts 2013 kl. 11.00-12.00, på CSS (Center for Sundhed og Samfund), Øster Farimagsgade 5, bygning 2, lokale 12 (1. sal)
  • Aarhus Universitet: Fredag den 22. marts 2013 kl. 11.00-12.00, Fredrik Nielsens Vej 4, bygning 1421, mødelokale 2 (2. sal)
Senest opdateret 14. august 2019