DFF's Årsrapport 2012 er udkommet
Det Frie forskningsråd skal støtte den fremragende forskning i Danmark. Med udmøntningen af 1,2 mia. kr. i 2012 har Det Frie Forskningsråd igen gødet jorden for forskningsnybrud inden for alle faglige felter.
I Det Frie Forskningsråds årsrapport 2012 kan du blandt meget andet læse om, at rådet i løbet af 2012 har uddelt 1,25 milliard kroner fordelt på 535 bevillinger til såvel yngre postdocer som veletablerede professorer i dansk forskning. I alt modtog rådet 2.925 ansøgninger til et samlet beløb på 8,9 milliard kroner.
I årsrapporten beskriver vi desuden nogle af de mange forskellige initiativer, som rådet har taget i årets løb. Det øverste trin i rådets forskerkarriereprogram Sapere Aude blev i 2012 udbudt for første gang. Opslag, virkemidler og ansøgningsfrister er blevet harmoniseret i ét årligt opslag for alle fem faglige råd. Og vi har medvirket til at udarbejde en fælles Open Access-politik for offentlige forskningsråd og fonde.
Endvidere bringer vi en artikel om, at rådets bevillinger fører til glimrende forskning og styrker et solidt dansk forskningsmiljø, der kan måle sig med de bedste internationalt. Ved udgangen af 2012 slog ”Evaluering af postdocfinansiering i Det Frie Forskningsråd” nemlig fast, at rådets to typer af postdocstipendier – de individuelle og de indlejrede - er succesfulde virkemidler, der resulterer i flotte videnskabelige publikationer, som citeres langt mere end verdensgennemsnittet.
For yderligere information kontakt:
Peter Munk Christiansen, bestyrelsesformand for Det Frie Forskningsråd, tlf. 3011 5340
Grete Kladakis, kontorchef i Styrelsen for Forskning og Innovation, tlf. 2518 6628
Fakta om Det Frie Forskningsråd
Det Frie Forskningsråd er et uafhængigt råd, som i 2012 uddelte cirka 1,2 milliard kroner til dansk forskning. Rådet støtter konkrete forskningsaktiviteter inden for alle videnskabelige områder, der er baseret på forskernes egne initiativer, og som styrker kvaliteten og internationaliseringen af dansk forskning.
Det Frie Forskningsråd giver forskningsfaglig rådgivning til uddannelsesministeren, Folketinget og regeringen. Rådet bidrager desuden til at styrke formidling og anvendelse af forskningsresultater og deltager i internationalt forskningssamarbejde.
Handlinger tilknyttet webside