Gå til indhold

EU-dom og udlændinges ret til SU - genoptagelse af sager

25. juni 2013
EU-domstolen har den 21. februar 2013 afsagt dom i sag C-46/12. L.N.-sagen har betydning for udlændinges ret til SU efter EU-retten

Det følger af dommen, at EU-borgere, der studerer i Danmark og samtidig har reel og faktisk beskæftigelse i et sådan omfang, at de får status af "arbejdstager" efter EU-retten, ikke kan nægtes SU, der gives til danske statsborgere.

Det betyder, at EU-borgere, der indrejser til Danmark med det hovedformål at studere, i modsætning til tidligere praksis har ret til SU, hvis de samtidig har status som arbejdstagere.

Styrelsen for Videregående Uddannelser og Uddannelsesstøtte vil nu behandle de ansøgninger om ligestilling, der siden januar 2012 har været stillet i bero, mens L.N.-sagen blev behandlet ved EU-domstolen.

Du kan få din sag genoptaget

Er du EU-borger, og har du efter 21. februar 2010 fået afslag på SU, fordi du ikke opfyldte betingelserne for at få SU som udenlandsk statsborger, kan du inden 31. december 2013 henvende dig til Styrelsen for Videregående Uddannelser og Uddannelsesstøtte for at få din sag genoptaget. Der er tre års forældelse fra den 21. februar 2013. Derfor er krav om SU forældet, hvis du har fået afgørelsen før 21. februar 2010.

Du kan få din sag genoptaget, hvis du er statsborger i et EU-land, et EØS-land (Island, Liechtenstein eller Norge) eller i Schweiz og du i de perioder, du har søgt SU for, har haft faktisk og reel beskæftigelse i Danmark med mindst 10–12 timers arbejde ugentligt eller har været selvstændig erhvervsdrivende i Danmark (som minimum være registret i CVR-registreret og have haft en omsætning).

Du skal indsende dokumentation på, at du har været arbejdstager eller selvstændig erhvervsdrivende i Danmark i den periode, du søgte SU til.

Kontaktinformation:

Styrelsen for Videregående Uddannelser og Uddannelsesstøtte

Tlf. 7231 78 00 

Handlinger tilknyttet webside