Gå til indhold

Flere og flere virksomheder kombinerer en videnpilot med en videnkupon

14. maj 2013
Tal fra InnovationDanmark databasen viser, at der er en stigende tendens til, at danske virksomheder supplerer en videnkupon med en videnpilot eller omvendt.

Fordobling af virksomheder med to tilskud

Hver tyvende virksomhed, som har fået en videnpilot siden 2010, har suppleret med en videnkupon. Det viser tal fra InnovationDanmark databasen. Det er en stigende tendens. I 2012 var der 23 virksomheder, som både fik tilsagn om en videnpilot og en videnkupon mod 12 virksomheder i 2010.

Styrelsen for Forskning og Innovation vil gerne fremme den synergi, som kan opstå ved at kombinere ansættelsen af en højtuddannet med samarbejde med en videninstitution i små og mellemstore virksomheder eller omvendt.

”En videninstitution kan eksempelvis støtte implementeringen af videnpilotens innovationsprojekt, eller videnpiloten kan hjælpe til, at den viden, videninstitutionen bidrager med i videnkupon-projektet, forankres og implementeres i virksomheden og dennes daglige arbejde. Det er derfor rigtig dejligt at se, at denne mulighed allerede benyttes”

- siger kontorchef Thomas Alslev Christensen.

Potentiale for endnu flere synergier

Et af initiativerne i Regeringens Innovationsstrategi er netop et nyt innovationsprogram, som skal øge antallet af innovative små og mellemstore virksomheder og gøre de allerede innovative små og mellemstore virksomheder mere innovative.

”Små og mellemstore virksomheder med ét innovationsprojekt, der kræver forskellige videnbaserede ingredienser, skal derfor kunne få vurderet det samlede innovationsprojekt og støttebehov ét sted. I dag skal virksomhederne søge flere forskellige virkemidler med forskellige krav”

- siger kontorchef Thomas Alslev Christensen

Om InnovationDanmark databasen

InnovationDanmark databasen er bygget op omkring Rådet for Teknologi og Innovation’s virkemidler: videnkupon, åbne midler, innovationskonsortier, ErhvervsPhD og videnpilot, SPIR og Gazelle Growth programmet. Endvidere er der i noget omfang data for Innovationsnetværk.

InnovationDanmark databasen giver muligheder for at få et overblik over og information om innovationsindsatsen ved at sammenkøre data på tværs af virkemidler.

Databasen indeholder ca. 3.800 projekter, som inkluderer mere end ca. 10.000 danske og udenlandske projektdeltagere. Der indgår ca. 4.600 unikke danske virksomheder i databasen.

InnovationDanmark databasen indeholder variable som:

  • Virkemiddel, projekttitel
  • Bevillingsstatus (afslag eller tilsagn)
  • Ansøgningsår
  • Samlet budget
  • Samlet bevilling fra Rådet for Teknologi og Innovation

For alle de deltagende parter i hvert projekt indeholder databasen variable som:

  • CVR
  • Navn
  • Postnummer
  • Region
  • Antal ansatte (0-49 ansatte, 50-249 ansatte og mere end 250 ansatte)
  • Hovedbranche

For yderligere oplysninger, kontakt:

Fuldmægtig Karina Lisberg, tlf. 7231 8431,

Specialkonsulent Hanne Frosch, tlf. 7231 8436,

InnovationDanmark

Kontakt

Hanne Frosch
Orlov
Tlf.:
Email: xxxhsj@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside