Flere virksomheder og højtuddannede kan nu søge om støtte fra Videnpilotordningen
Nye typer af virksomheder og videnpiloter
Flere virksomheder og højtuddannede kan nu søge om støtte fra Videnpilotordningen. Konkret er der i forhold til tidligere retningslinjerne få, men vigtige ændringer:
- Definitionen af en højtuddannet udvides til også at omfatte mellemlange videregående uddannelser. Det betyder f.eks., at bachelorer, professionsbachelorer og diplomingeniører nu også kan blive videnpiloter.
- Virksomheder med op til fem højtuddannede kan nu få en videnpilot.
- En virksomhed kan have op til to forskellige videnpiloter indenfor tre år.
- Ansøgningen skal inkludere en beskrivelse af videnpilotens innovationsprojekt.
78 millioner kroner til videnpiloter
I finansloven for 2013 har regeringen og Folketinget givet ordningen et markant løft på 78 millioner kroner i 2013 og 2014, således at endnu flere højtuddannede og mindre virksomheder kan få gavn af hinanden.
I 2013 kan op til 20 millioner kr. pr. år bruges til videnpiloter med mellemlange videregående uddannelser, mens resten af midlerne vil skulle gå til videnpiloter med lange videregående uddannelser.
Om Videnpilotordningen
Videnpilotordningen er et tilbud til virksomheder med 2 - 100 medarbejdere. Virksomheden kan få et kontant tilskud til at ansætte en højtuddannet medarbejder - en videnpilot - til at gennemføre et innovativt projekt. Tilskuddet er på op til 12.500 kroner om måneden i et år.
For mere information, kontakt:
- Fuldmægtig Annet Krogsdam Jørgensen på ankj@fi.dk, tlf. 7231 8412
- Fuldmægtig Klaus Ammitzbøll på kamm@fi.dk, tlf. 7231 8418
Handlinger tilknyttet webside