Forskning er en vigtig del af regeringens vækstplan for fødevarer
16. december 2013
34 konkrete initiativer i regeringens nye vækstplan for fødevarer skal bidrage til at skabe øget vækst, beskæftigelse og bedre eksportmuligheder for danske virksomheder inden for fødevareområdet.
- Læs pressemeddelelsen "Ambitiøs vækstplan for det danske fødevareerhverv" på evm.dk
- Læs mere om "Vækstplan: Danmark i arbejde Vækstplan for fødevarer" på evm.dk
- Fakta: Vækstplan for fødevarer (pdf)
Danmark skal udnytte de globale vækstmuligheder på fødevareområdet og omsætte de stærke forsknings- og erhvervsmæssige styrkepositioner til fortsat vækst og arbejdspladser i Danmark. Det er fokus i regeringens vækstplan for det danske fødevareerhverv.
Vækstplanen indeholder 34 konkrete initiativer, hvoraf fødevareforskning og -udvikling er et af indsatsområderne.
- Øget vækst inden for fødevareområdet kræver mere samarbejde. Uddannelsesinstitutioner og erhverv skal samarbejde om at sikre kompetente medarbejdere, og partnerskaber skal omsætte viden og kompetencer til nye, konkrete løsninger. Derfor bakker regeringen også aktivt op om, at Danmark får en central rolle i EU’s kommende Food-KIC, der er en storstilet innovationssatsning, hvor forskere, videninstitutioner og virksomheder går sammen om at løse samfundsmæssige udfordringer inden for fødevareområdet, siger uddannelsesminister Morten Østergaard.
Vækstplanens 34 initiativer fordeler sig over fem indsatsområder:
- Bæredygtig og ressourceeffektiv fødevareproduktion
- Løsningsorienteret regulering og kontrol
- Talent, dynamik og eksport i fødevareerhvervet
- Vækstorienteret fødevareforskning og -udvikling
- Styrket adgang til finansiering.
Handlinger tilknyttet webside