Gå til indhold

Historier fra den virkelige verden – praktik i udlandet i erhvervsuddannelserne

09. december 2013
Fem beretninger fra erhvervsuddannelseselever, der har været i praktik i udlandet (PIU), præmieres i dag på Erasmus+ konferencen i DGI-byen.

Præmieoverrækkelse for PIU 2013

I oktober 2013 udskrev Styrelsen for Videregående Uddannelser en prisopgave om gode historier fra praktikophold i udlandet for elever i erhvervsuddannelserne. Formålet med konkurrencen var at sætte spot på udlandsophold som del af en faglig uddannelse og inspirere flere unge til at kaste sig ud i det.

Blandt de mange gode historier har Styrelsen for Videregående Uddannelser sammen med Undervisningsministeriet og Danske Erhvervsskoler udvalgt de fem, som præmieres i dag. Historier om snedkerier i Mauritius, Batman i London, pædagogik i Kina, traktorer i Tyskland og Restaurant den Gyldne Reje på Hawaii, som vidner om værdien af nysgerrighed, faglige ambitioner og internationalt udsyn i uddannelserne.

Præmierne til prisopgaven, som overrækkes af undervisningsminister Christine Antorini, er sponsoreret af Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag.

Styrelsen modtog 116 bidrag fra elever, der har været af sted på ophold i udlandet med økonomisk støtte fra Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag (AUB) gennem PIU-ordningen. Eleverne kommer fra 20 forskellige fag og har været i praktik i 28 forskellige lande over hele verden.

Eleverne skriver engageret om sproglige og faglige udfordringer, masser af hårdt arbejde og om mødet med en uvant arbejdskultur - og fortæller med stor begejstring om alt det, de har lært, og hvad det har betydet for dem og for forståelsen af deres fag. 

Historierne viser, at unge med en solid erhvervsfaglig ballast bestemt kan gøre sig gældende på et globalt arbejdsmarked, og at praktikophold i udlandet er noget, der sætter spor både fagligt og personligt og tilfører erhvervsuddannelserne en værdifuld dimension.

Forside på Praktik i Udlandets folder. Prisvindere 2013

Kontakt

Lars Møller Bentsen
International rådgiver
Tlf.: +45 72 31 89 26
Email: lmb@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside