Gå til indhold

Hvem skal have Forskningskommunikationsprisen 2014?

02. oktober 2013
Du kan nu indstille kandidater til Forskningskommunikationsprisen 2014. Prisen vil blive overrakt i forbindelse med åbningen af Forskningens Døgn den 24. april 2014.

Hvad er Forskningskommunikationsprisen?

Forskningskommunikationsprisen gives til forskere, der gør en særlig indsats for at formidle deres forskning til den brede offentlighed på en spændende og vedkommende måde og gerne ved brug af nye og innovative formidlingsformer eller kanaler.

Prisen er en anerkendelse af de formidlingsaktiviteter, som forskere tager initiativ til ud over deres traditionelle videnskabelige arbejde og undervisning. Prisen skal samtidig bidrage til at skabe debat i befolkningen om forskning og forskningens betydning for vores samfund og hverdag. Med prisen følger 100.000 kroner.

Hvem kan indstilles til prisen?

Alle kan indstille kandidater til prisen. Såvel offentligt som privat ansatte forskere kan indstilles til prisen. Der stilles ingen krav til, hvilke fagområder de indstillede kandidater tilhører. Prismodtager kan være en anerkendt forsker eller en gruppe af anerkendte forskere. Ved en anerkendt forsker forstås en person, der i en årrække på videnskabeligt plan aktivt har beskæftiget sig med forskning, og som er på mindst lektor- eller seniorforskerniveau.

Det Frie Forskningsråd | Kultur og Kommunikation behandler de indkomne indstillinger og indstiller en prismodtager til uddannelsesministeren, der foretager den endelige udpegning.

Fristen for indstilling af kandidater er 1. december 2013.

Handlinger tilknyttet webside