Gå til indhold

Igen ny rekord i ansøgninger til Leonardo

17. april 2013
Danske erhvervsskoler søger tilskud til internationale projekter som aldrig før.

Danske erhvervsskoler sender stadig flere smedelærlinge, sosu-assistenter og landbrugselever i praktik i udlandet. Det fremgår af tallene fra forårets ansøgningsrunder til Leonardo-programmet.

Ved den seneste ansøgningsfrist til Leonardo Mobilitet har Styrelsen for Universiteter og Internationalisering modtaget i alt 74 ansøgninger om tilskud til praktik- og uddannelsesophold i Europa. Samlet er der ansøgt om knapt 7,6 mio. euro, og det er ny rekord. I 2012 blev der ansøgt om knapt 6,4 mio. euro, og i 2011 om 5,3 euro.

Ansøgningerne er fordelt med 55 i pulje 1, som er rettet mod elever i erhvervsuddannelse, 3 i pulje 2 som omfatter arbejdstagere og 16 i pulje 3 som retter sig mod lærere, vejledere og uddannelsesansvarlige.

Langt hovedparten af ansøgningerne kommer fra erhvervsskoler, social- og sundhedsskoler, landbrugsskoler og produktionsskoler. Der er i alt cirka 2,6 mio. euro til fordeling ved årets ansøgningsrunde til Leonardo Mobilitet, og ansøgerne kan forvente svar i maj.

Leonardo Transfer of Innovation

På Leonardo Transfer of Innovation har Styrelsen modtaget 16 ansøgningerom i alt 3,8 mio euro. I 2012 blev der ansøgt om 2,5 mio euro fordelt på 11 ansøgninger. Som tidligere år ansøgerfeltet blandet, og omfatter erhvervsskoler, konsulentfirmaer, organisationer mv.

Der er i alt godt 1,3 euro til fordeling til danske Transfer of Innovation projekter, og ansøgerne kan forvente svar i august.

Leonardo Partnerskaber

Til Leonardo Partnerskaber er der kommet 84 ansøgninger, hvor 11 er dansk koordinerede. De øvrige er danske partnere i udenlandsk koordinerede projekter. Knap 30% af ansøgerne er erhvervsuddannelsesinstitutioner, de øvrige er virksomheder og organisationer, offentlige myndigheder og NGO’er. Der er søgt om 1.360.500 euro til 1.400 udenlandsrejser.

Til sammenligning modtog Styrelsen sidste år 51 ansøgninger til Leonardo partnerskaber med et samlet budget på 674.500, heraf 3 med dansk koordinator. Der er i år 440.600 euro til fordeling mellem de godkendte partnerskaber.

Ansøgerne kan forvente svar ultimo juni.

Handlinger tilknyttet webside