Gå til indhold

Institutioner skal sikre uddannelsernes kvalitet

01. oktober 2013
Uddannelsesministeren har godkendt Akkrediteringsrådets plan for institutionsakkreditering. Kvalitetssikringen på alle universiteter og hovedparten af professionshøjskoler og erhvervsakademier vurderes inden udgangen af 2015.

Sikrer uddannelsesinstitutionerne, at uddannelserne afspejler samfundets behov og løbende tilpasses udviklingen på arbejdsmarkedet? Gennemføres der systematiske studenterevalueringer, og bruges resultaterne til noget? Det er nogle af de punkter, som uddannelsesinstitutionerne nu vil blive vurderet på.

Overgang sker hurtigere end forventet

Uddannelsesminister Morten Østergaard har godkendt Akkrediteringsrådets plan for institutionsakkreditering. Med institutionsakkreditering akkrediteres hele den enkelte institution frem for de enkelte uddannelser på institutionen. Den enkelte institutions ledelse får således et større ansvar for sikre uddannelsernes kvalitet og relevans.

Det nye akkrediteringssystem dækker universiteter, professionshøjskoler, erhvervsakademier, kunstneriske og maritime uddannelsesinstitutioner.

Uddannelsesministeren er glad for, at mange institutioner har meldt sig til at være blandt de første, der bliver akkrediteret.

- Vi skal have et uddannelsessystem, hvor kvaliteten er høj, og hvor dimittenderne får relevant beskæftigelse. Jeg er tilfreds med, at planen for institutionsakkreditering viser, at institutionerne har taget det nye system til sig og er parate til at blive vurderet på, om de selv systematisk kan løfte og tage ansvar for at sikre udviklingen af uddannelsernes kvalitet, siger Morten Østergaard.

Ifølge planen er alle universiteter samt hovedparten af professionshøjskoler og erhvervsakademier institutionsakkrediteret ved udgangen af 2015, hvilket er hurtigere end forventet.

Implementeringen af det nye akkrediteringssystem sker som opfølgning på Folketingets vedtagelse af en ny akkrediteringslov den 16. maj 2013.


For yderligere oplysninger, kontakt:

Danmarks Akkrediteringsinstitution:
Direktør Anette Dørge, tlf. 7231 8802

Uddannelsesministeriet:
Presseansvarlig Ingeborg Nielsen, tlf.: 2211 0200, e-mail: imen@fivu.dk

Handlinger tilknyttet webside