Gå til indhold

Konference - Raising the Bar and Narrowing the Gap

13. marts 2013
University College Lillebælts læreruddannelse og Center for Undervisningsmidler inviterer til konference med et canadisk og dansk perspektiv på læreruddannelse og skole

Skoleelev CanadaI Danmark står vi over for en ny læreruddannelsesreform og en kommende skolereform med slagord som 'Ny Nordisk Skole'. Inspirationen er hentet fra foregangslande som Canada, der opnår topplaceringer i internationale komparative undersøgelser som PISA og TIMSS.

I den anledning inviterer University College Lillebælts læreruddannelse og Center for Undervisningsmidler fire canadiske eksperter, som arbejder med læreruddannelse og skole, sammen med to danske uddannelsesdebattører til en dag med oplæg og debat. Kom og hør perspektiver på uddannelse, læring og ledelse ud fra såvel et canadisk som et dansk perspektiv.

Konferencen afholdes mandag d. 6. maj og er åben for studerende, undervisere i læreruddannelsen, lærere og ledere i grundskole og ungdomsuddannelser samt politikere med interesse for uddannelse, læring og ledelse. Konferencen foregår på engelsk.

Konferencen er støttet af Styrelsen for Universiteter og Internationaliserings Danmark-USA/Canada-program. Programmet har til formål at styrke professionshøjskolernes og erhvervsakademiernes samarbejde med tilsvarende institutioner i USA og Canada.

Program

Programmet varer fra 9-16 og byder på følgende oplæg og paneldebat:

Oplæg:

  • 'Putting Faces on the Data: What Great Leaders Do!', Prof. Lyn Sharrat, Ontario Institute for Studies in Education/University of Toronto, Toronto
  • 'Leadership and school education', Dr. Joanne Robinson, Ontario Principals' Council, Toronto
  • 'Improving writing, reading and math skills', Elaine Hine og Denis Maika, Literary and Numeracy Secretariat, Ontario Ministry of Education, Toronto

Paneldebat:

Professor Lars Qvortrup, Aalborg Universitet, og direktør Jens Henrik Jacobsen, Svendborg Erhvervsskole, byder ind med en dansk vinkel på uddannelse, såvel i læreruddannelse som i skole.

Debatten ledes af Arne Notkin, TV 2 News, som igennem de senere år har haft fokus på den canadiske uddannelsesreform.

Tilmelding

Tilmelding senest d. 25. april

Handlinger tilknyttet webside