Ledere skal samarbejde om at styrke kvaliteten af de videregående uddannelser
Uddannelseslederne har en central rolle i regeringens ambition om at skabe den bedst uddannede generation nogensinde.
Den 10. september mødtes 270 ledere fra erhvervsakademierne og professionshøjskolerne til konference for at få inspiration til at imødekomme de muligheder og udfordringer, de står over for i forbindelse med overenskomstaftalerne for 2013, OK13-aftalerne.
Konferencen ”Fælles viden og konkrete ledelsesudfordringer" blev afholdt i Odense og havde fokus på dialog og erfaringsudveksling mellem de nærmeste ledere af undervisere på erhvervsakademier, professionshøjskoler samt Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.
Uddannelsesminister Morten Østergaard fremhævede under konferencen regeringens høje forventninger til sektoren og ønske om, at lederne skal udnytte det nye ledelsesrum til at styrke kvaliteten af uddannelserne.
- Regeringen har givet uddannelse topprioritet. Jeg er meget optaget af, at målet med OK13 opfyldes, fordi det er nøglen til, at regeringens store investeringer i uddannelse kan bringes succesfuldt i spil i form af mere og bedre undervisning og i form af udvikling af erhvervsakademierne og professionshøjskolerne. Forventningerne er store, og jeg vil følge jeres implementeringsarbejde tæt, sagde Morten Østergaard.
Fælles ledelsesudviklingsforløb
Baggrunden for konferencen var de nye rammer om arbejdstilrettelæggelse på erhvervsakademier, professionshøjskoler og Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, som følger overenskomstaftalerne, OK13-aftalerne, med Akademikernes Centralorganisation om indførelse af årsnorm og tillægsstruktur.
Derfor har Styrelsen for Videregående Uddannelser og Uddannelsesstøtte, Danske Erhvervsakademier og Rektorkollegiet for Professionshøjskolerne igangsat et fælles ledelsesudviklingsforløb for de nærmeste ledere af undervisere.
Konferencen tydeliggjorde kompleksiteten af den ledelsesopgave, sektoren står over for. Sektoren har samlet set taget godt imod det tværinstitutionelle initiativ, og der har været stor tilslutning fra alle institutioner til at deltage i ledelsesnetværk.
160 af de 270 deltagerne har valgt at deltage i et ledelsesnetværksforløb over det næste halve år, hvor egne ledelsesudfordringer, erfaringer og viden bliver bragt i spil på tværs af institutioner og fagområder.
Egne ledelsesudfordringer skal i spil
Hele seancen blev styret af Politikens uddannelsespolitiske redaktør Jakob Fuglsang, der med sin viden på uddannelsesområdet skabte et dynamisk samspil mellem deltagere og oplægsholdere gennem oplæg og debatter.
Fokus i oplæggene var på paradoksledelse og strategisk selvledelse, som anses som væsentlige temaer for at tilvejebringe intentionerne bag OK13. Derudover fik de 19 tværsektorielle ledelsesnetværk, som var blevet oprettet forud for konferencen, anledning til en fortrolig snak om konkrete ledelsesudfordringer fra hverdagen.
Under konferencen fremlagde Moderniseringsstyrelsen også sin fortolkning af aftaleteksten, og der var mulighed for deltagerne at stille spørgsmål.
Om konferencen
-
Overenskomstaftalerne for 2013 (OK13-aftalerne) er de nye rammer om arbejdstilrettelæggelse på erhvervsakademier, professionshøjskoler og Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, som følger overenskomstaftalerne (OK13-aftalerne) med Akademikernes Centralorganisation om indførelse af årsnorm og tillægsstruktur.
-
Derfor har Styrelsen for Videregående Uddannelser og Uddannelsesstøtte, Danske Erhvervsakademier og Rektorkollegiet for Professionshøjskolerne igangsat et fælles ledelsesudviklingsforløb for de nærmeste ledere af undervisere. Konferencen indgik som en del af det ledelsesudviklingsforløb.
-
På deltagerlisten var blandt andre ledere af undervisere, HR-medarbejdere og rektorer fra erhvervsakademier, professionshøjskoler og Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.
Kontakt
Handlinger tilknyttet webside