Gå til indhold

Lovforslag om Danmarks Innovationsfond sendes i høring

22. oktober 2013
Folketingets partier er blevet enige om at foretage en revision af forsknings- og innovationssystemet på Uddannelsesministeriets område. I den forbindelse sendes tre lovforslag nu i høring.

Alle Folketingets partier blev den 3. oktober 2013 enige om at etablere Danmarks Innovationsfond – fonden for strategisk forskning, højteknologi og innovation.

Med et forventet årligt budget på 1,5 milliarder kroner skal fonden være med til at sikre, at de store investeringer i forskning og innovation bidrager til løsninger på samfundsudfordringer og skaber vækst og beskæftigelse.

Mere enkelt, strømlinet og slagkraftigt system

Danmarks Innovationsfond samler Det Strategiske Forskningsråd, Højteknologifonden og Rådet for Teknologi og Innovation i én fond og skaber et mere enkelt, strømlinet og slagkraftigt system. Fonden vil styrke sammenhængen mellem forskning, teknologiudvikling og innovationsindsatsen i virksomheder og understøtte større tværgående satsninger.

Revisionen af forsknings- og innovationssystemet medfører i alt tre nye lovforslag:

  • Forslag til lov om Danmarks Innovationsfond
  • Forslag til lov om ændring af lov om forskningsrådgivning m.v. og forskellige andre love og om ophævelse af lov om Højteknologfonden (samlelov)
  • Forslag til lov om ændring af lov om teknologi og innovation og lov om offentlige forskningsinstitutioners kommercielle aktiviteter og samarbejde med fonde.

De tre lovforslag sendes nu i høring. Bemærkninger til lovudkastene kan sendes til Styrelsen for Forskning og Innovation på e-mailadressen hoering@fi.dk senest den 20. november 2013 kl. 12.00.

Læs de tre lovforslag, høringsbrevet og høringslisten på

Handlinger tilknyttet webside