Gå til indhold

Maritime uddannelser i Danmark og Brasilien udveksler studerende og undervisere

07. juni 2013
Maritime uddannelsesinstitutioner i Danmark og Brasilien udveksler fra efteråret studerende, undervisere og instruktører. Det sker på baggrund af en samarbejdsaftale mellem Uddannelsesministeriet, Erhvervs- og Vækstministeriet og den brasilianske flåde.

Danske studerende og undervisere på maritime uddannelser kan fra efteråret 2013 tage et udvekslingsophold i Brasilien. En ny samarbejdsaftale mellem Uddannelsesministeriet, Erhvervs- og Vækstministeriet og flåden i Brasilien, som er kompetent myndighed for brasilianske maritime uddannelser, skaber blandt andet mulighed for udveksling af studerende, undervisere og instruktører mellem maritime uddannelsesinstitutioner samt udveksling og udvikling af læreplaner, undervisningsmetoder og best practice.

Repræsentanter fra Styrelsen for Videregående Uddannelser og Uddannelsesstøtte deltager sammen med repræsentanter fra Søfartsstyrelsen i et maritimt seminar i Rio de Janeiro den 7. juni 2013. Formålet med seminaret er at skabe mulighed for samarbejde mellem de to landes uddannelsesinstitutioner, erhvervsdrivende og myndigheder indenfor det maritime område.

Fra venstre: kontorchef Sune Rahn, Styrelsen for Videregående Uddannelser og Uddannelsesstøtte, direktør Andreas Nordseth, Søfartsstyrelsen, vice-admiral viveiros, DPC Brasilien.
Fra venstre: kontorchef Sune Rahn, Styrelsen for Videregående Uddannelser og Uddannelsesstøtte, direktør Andreas Nordseth, Søfartsstyrelsen, vice-admiral viveiros, DPC Brasilien.

Seminaret afsluttes med, at de to danske ministerier og den brasilianske flåde underskriver en samarbejdsaftale (Memorandum of Understanding), der skal være med til at skabe rammerne for fremtidigt samarbejde mellem interessenter på det maritime område i Danmark og Brasilien.

Udvekslingsaftalen indebærer, at institutionerne allerede i efteråret 2013 begynder at udveksle studerende og undervisere mellem Brasilien og Danmark.

 

Handlinger tilknyttet webside