Gå til indhold

Netværk efterlyser samspil mellem politik og programmer

22. april 2013
Hvis uddannelserne skal bringes til at matche arbejdsmarkedets behov, skal EUs uddannelsespolitik og tilskudsprogrammer koordineres bedre, mener europæisk netværk.

EUs uddannelsespolitik og tilskudsprogrammer skal spille bedre sammen. Samarbejdet mellem uddannelsessektorerne skal styrkes, og så skal virksomheder og organisationer vejledes i, hvordan de kan opkvalificere deres ansatte

Sådan lyder nogle af de anbefalinger, som det europæiske New Skills Network netop har givet til Europa-Kommissionen. Netværket består af de nationale agenturer, som administrerer Programmet for Livslang Læring i de europæiske lande. Et af dem er Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.

Netværket har gennem de seneste tre år gennemført en række seminarer og konferencer og bragt eksperter, praktikere og politiske beslutningstagere fra hele Europa sammen for at debattere, hvordan EUs uddannelsesprogrammer kan bidrage til at geare uddannelsessystemerne til bedre at matche arbejdsmarkedets behov.

Anbefalingerne til Europa-Kommissionen findes i en dansksproget publikation, som kan hentes fra netværkets hjemmeside. Her findes også andre rapporter, videoer og links til artikler om, hvordan matchet mellem uddannelser og arbejdsmarked kan blive bedre.

Handlinger tilknyttet webside