Gå til indhold

eTwinning udvider mod øst

17. marts 2013
Den europæiske skoleportal "eTwinning" bliver nu åbnet for skoler i Armenien, Aserbajdsjan, Georgien, Moldova og Ukraine.

Skoler fra en række tidligere sovjetrepublikker gør nu deres indtog på den europæiske skoleportal, eTwinning. Det giver  danske skoler mulighed for at samarbejde med lærere og elever i disse lande om for eksempel sprogindlæring, matematik og ligheder og forskelle i kulturer og traditioner.

I en pressemeddelelse udtrykker Androulla Vassiliou, EU-kommissær for uddannelse, kultur, flersprogethed og ungdom, begejstring over udvidelsen af eTwinning-portalen, som hun mener vil løfte netværket til nye højder:

- eTwinning er et fremragende uddannelsesprojekt med et enormt potentiale til at nedbryde barrierer. Portalen giver mulighed for at udvikle kreative og interkulturelle uddannelsesprojekter, samtidigt med at det tilskynder eleverne til at udvikle deres ikt-kompetencer, siger kommissæren.

Udvidelsen af portalen med Armenien, Aserbajdsjan, Georgien, Moldova og Ukraine sker som led i EU’s naboskabspolitik. EU-Kommissionen har også planer om gradvist at udbygge ordningen til EUs sydlige nabolande, startende med Tunesien.

Siden eTwinning blev oprettet i 2005 og siden har næsten 200.000 europæiske lærere og mere end 100 000 skoler fra 33 europæiske lande deltaget i internetbaserede projekter via portalen. 

 

Handlinger tilknyttet webside