Gå til indhold

Nyt medlem af Danmarks Forskningspolitiske Råd

22. april 2013
Uddannelsesministeren har udpeget vicekoncerndirektør i Lundbeck Peter Høngaard Andersen som medlem af Danmarks Forskningspolitiske Råd

Peter Høngaard Andersen afløser forskningsdirektør i Novozymes Per Falholt, der er trådt ud af rådet per 7. februar 2013.

Vicekoncerndirektør i Lundbeck Peter Høngaard Andersen er nyt medlem af Danmarks Forskningspolitiske RådPeter Høngaard Andersen er vicekoncerndirektør for ’External Relations & Corporate Patents’ i Lundbeck. Han kom til Lundbecks forskningsafdeling i 1999 og var indtil 2011 forskningsdirektør samme sted. Tidligere har han arbejdet i ACADIA Pharmaceuticals og Novo Nordisk.

Peter Høngaard Andersen har været involveret i opstarten af en række biotekvirksomheder i Medicon Valley over årene. På nuværende tidspunkt er han formand for bestyrelsen i Epitherapeutics Aps og Prexton Therapeutics SA.

Peter Høngaard Andersen er cand.scient. inden for kemi og biokemi fra Københavns Universitet og dr.med.

Om Danmarks Forskningspolitiske Råd

Danmarks Forskningspolitiske Råd (DFR) har til formål at fremme udviklingen af dansk forskning til gavn for samfundet. Rådet har ansvar for at give ministeren for forskning, innovation og videregående uddannelser uafhængig og sagkyndig rådgivning om forskning på overordnet niveau, herunder om kommende forskningsbehov. Rådet skal desuden sikre, at rådgivningen inddrager relevante nationale og internationale erfaringer og tendenser.

Danmarks Forskningspolitiske Råd består i forvejen af:

  • Forsknings- og udviklingschef Claus Hviid Christensen, DONG Energy (formand)
  • Professor Marie-Louise Nosch, Københavns Universitet (næstformand)
  • Professor, formand Flemming Besenbacher, Carlsbergfondet/Aarhus Universitet
  • Professor Susana Borrás, Copenhagen Business School
  • Professor, dekan Allan Flyvbjerg, Aarhus Universitet
  • Professor Per Kongshøj Madsen, Aalborg Universitet
  • Professor Birger Lindberg Møller, Københavns Universitet
  • Professor Harriet Wallberg-Henriksson, Karolinska Instituttet, Sverige

Yderligere oplysninger

Chefkonsulent Karin Kjær Madsen, Styrelsen for Forskning og Innovation, mobil 2518 6638, tlf. 7231 8237, e-mail kkm@fi.dk

Handlinger tilknyttet webside