Gå til indhold

Nyt udvalg skal sikre uddannelsernes relevans

01. oktober 2013
Uddannelsesministeren har nedsat et udvalg, der skal rådgive om, hvor vidt ansøgninger om nye uddannelser og uddannelsesudbud er relevante for resten af samfundet.

Er der arbejde til kommende dimittender? Er der plads til flere udbud af samme uddannelse? Det er nogle af de spørgsmål, som et nyt rådgivende udvalg for vurdering af udbud af videregående uddannelser, RUVU, fremover skal rådgive uddannelsesministeren om.

RUVU skal vurdere om ansøgninger om nye uddannelser og uddannelsesudbud er hensigtsmæssige i et samfundsøkonomisk og uddannelsespolitisk perspektiv.

Syv medlemmer udpeget

Rådets vurdering er en del af prækvalifikation og godkendelse af nye uddannelser og udbud. Uddannelsesminister Morten Østergaard har netop udpeget syv medlemmer til rådet.

- Regeringen prioriterer uddannelse højt, og i indsatsen for at skabe øget vækst og beskæftigelse er det helt afgørende, at vores dimittender imødekommer arbejdsmarkedets behov. Danmark må ikke miste én arbejdsplads, fordi vi ikke er kvalificerede nok. Derfor har vi med RUVU fået et uafhængigt udvalg, hvor medlemmerne hver især er i daglig berøring med offentlige og private virksomheders rekrutteringsbehov og derfor kender deres behov. Jeg ser frem til udvalgets anbefalinger, siger Morten Østergaard.      

Medlemmerne har tilsammen en bred indsigt i hele det videregående uddannelsesområde og de samfundsøkonomiske overvejelser og prioriteringer, der er forbundet hermed.

Uddannelsesministeren ønsker maksimal åbenhed om prækvalifikationsprocessen. Som noget nyt vil alle ansøgninger om nye uddannelser og uddannelsesudbud fra universiteter, erhvervsakademier, professionshøjskoler, kunstneriske og maritime uddannelsesinstitutioner derfor fremover være offentligt tilgængelige på Uddannelsesministeriets hjemmeside.

RUVUs vurderinger vil blive offentliggjort samtidig med uddannelsesministerens afgørelser om prækvalifikation. 

Medlemmer af RUVU – Det rådgivende udvalg for vurdering af udbud af videregående uddannelser:

Chefforhandler Bo Smith
HR-Direktør Charlotte Lundblad
Projektdirektør Susanne Kalmar Pedersen
Direktør Bjarne Lundager
Direktør Søren Hansen
Rektor Karin Röding
Direktør Anne-Marie Levy Rasmussen

Prækvalifikation

  • Prækvalifikation af alle nye uddannelser og uddannelsesudbud er indført med lov om akkreditering af videregående uddannelsesinstitutioner, som trådte i kraft 1. juli 2013
  • En positiv prækvalifikation vil fremover være en forudsætning for, at universiteter, erhvervsakademier, professionshøjskoler, kunstneriske og maritime uddannelsesinstitutioner kan få godkendt nye uddannelser og uddannelsesudbud
  • Næste frist for ansøgninger om prækvalifikation er 3. februar 2014.

Kontakt

Jette Søgren Nielsen
Chefkonsulent
Tlf.: +45 72 31 86 20
Email: jsn@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside