Gå til indhold

Nyt Ungdomskort til august

08. marts 2013
Den 1. august 2013 erstattes ordningerne Uddannelseskort og HyperCard af en ny ordning: Ungdomskort

Ungdomskortet er en ny transportrabat til alle SU-berettigede studerende på videregående uddannelser og alle elever på ungdomsuddannelser.

Billig offentlig transport

Ungdomskort er et personligt periodekort, der giver dig ret til at rejse mellem din skole og din bopæl. Derudover kan du køre med offentlig transport i hele dit eget takstområde – bor du for eksempel i København, kan du køre frit i hele hovedstadsområdet. Ungdomskort giver dig også ret til rabat på rejser på tværs af takstområder, og du kan med dit Ungdomskort købe billetter til andre takstområder end dit eget til samme pris som børnebilletter.

Priser for Ungdomskort

Et Ungdomskort kommer til at koste 11,24 kroner pr. gyldighedsdag for elever på ungdomsuddannelser og 19,57 kroner pr. gyldighedsdag for studerende på videregående uddannelser.

Sådan søger du – til sommer

For at få et Ungdomskort, skal du først godkendes via hjemmesiden www.ungdomskort.dk. Det er også på denne hjemmeside du kan læse mere om reglerne og de muligheder, som Ungdomskortet giver. Hvis ikke dine forhold ændrer sig, vil du kun skulle søge om ret til rabat én gang under hele din uddannelse.

Når du er godkendt til et Ungdomskort, skal du bestille og købe dit Ungdomskort hos trafikselskaberne. Herefter vil dit Ungdomskort blive sendt til dig.

Der åbnes for bestillinger af Ungdomskort i løbet af juni.


Kontakt

For yderligere oplysninger kontakt Kontoret for Statens Uddannelsesstøtte på  telefon +45 7231 7800.

Handlinger tilknyttet webside