Gå til indhold

Nyuddannede designere profilerer dansk mode

02. juli 2013
Dimittender fra tre af Danmarks designuddannelser præsenterer modedesigns for danske og internationale modevirksomheder til arrangementet ’Future of Fashion’. Uddannelsesministeren understreger betydningen af danske designuddannelser for at skabe innovative løsninger og vækst for dansk erhvervsliv.

For første gang går tre danske designuddannelser sammen for at profilere nyuddannede modedesignere over for danske og internationale modevirksomheder.

Repræsentanter fra blandt andet de danske tøjproducenter Mads Nørgaard og Designers Remix og store internationale virksomheder som H&M og Inditex (som blandt andet ejer Zara) møder 26 af landets nyudklækkede designere og oplever deres afgangskollektioner fra Designskolen Kolding, Kunstakademiets Designskole og TEKO/VIA University College ved et modeshow til arrangementet ’Future of Fashion’ i børsbygningen 1. juli.

Præsentation af afgangskollektion.
Præsentation af afgangskollektion.

Mode og design er vigtigt for Danmark

Uddannelsesminister Morten Østergaard glæder sig over arrangementet og det særlige fokus på danske designtalenter:

- Mode og design er en vigtig del af Danmarks fremtid. Evnen til at kunne kombinere æstetik og funktion bliver vigtigere og vigtigere på flere og flere områder. Og Danmark har en lang tradition for at bruge kreative erhverv til at skabe nye innovative løsninger, siger Morten Østergaard i sin tale ved arrangementet.

Uddannelsesminister Morten Østergaard holdt tale ved arrangementet ’Future of Fashion’. Foto: Frank Cerri
Uddannelsesminister Morten Østergaard holdt tale ved arrangementet ’Future of Fashion’. Foto: Frank Cerri

- Forbrugere fra alle verdenshjørner får flere penge mellem hænderne. Og de bruger en stadig større del af deres indkomst på kreative produkter – ikke mindst på mode og design. Den tendens vil fortsætte ikke mindst i de nye vækstlande, hvor økonomien buldrer derudaf. Og den vækst vil vi have del af, siger Morten Østergaard.

Design af Mea Andresen. Foto: Victor Jones
Design af Mea Andresen. Foto: Victor Jones

Intelligente tekstiler fra Italien

Halvdelen af de nyuddannede designere ved ’Future of Fashion’ kommer fra Kolding Designskole. Blandt dem er Mea Andresen, der håber på, at arrangementet hjælper hende til at få et netværk, og at branchen bliver opmærksom på hende som designer. Hun har skabt en kollektion inspireret af tid og lys, hvor hun bruger intelligente tekstiler fra Italien med optiske fibre, der får selve tekstilet til at lyse.

”Man skal vide, hvad der sker i branchen”

En af gæsterne ved modeshowet er smykkedesigner Gerda Monies, der er mødt op for måske at finde Monies næste smykkedesigner blandt dimittenderne:

Gerda Monies
Gerda Monies

- Det er vigtigt at se de nye dimittenders designs. Man skal vide, hvad der sker i branchen. Jeg vil tage kontakt til hende med de voldsomme designs, for de er flotte. Den kreative formning, hun har i tøjet, kan overføres til smykkedesigns, som vi kan bruge, fortæller Gerda Monies.

Handlinger tilknyttet webside