Gå til indhold

Prisopgave for elever i erhvervsuddannelserne: Skriv om dit praktikophold i udlandet

10. oktober 2013
Skriv en god historie om et praktikophold i udlandet (PIU) og deltag i en konkurrence om præmier på op til 8.000 kroner. Sådan lyder opfordringen fra Styrelsen for Videregående Uddannelser til elever i erhvervsuddannelserne.

Hvert år tager mere end 1.000 elever i erhvervsuddannelserne et praktikophold i udlandet med økonomisk støtte fra PIU-ordningen. Langt de fleste har rigtig gode oplevelser og et stort udbytte af at bo og arbejde i et andet land i en kortere eller længere periode.

Praktik i udlandet - PIU-ordningen

PIU-ordningen giver mulighed for, at elever på de grundlæggende erhvervsuddannelser, landbrugsuddannelser og social- og sundhedsuddannelser kan komme i praktik i udlandet og få økonomisk tilskud til eleven eller den danske arbejdsgiver.

For at synliggøre, hvad elever kan få ud af et praktikophold i udlandet og motivere flere unge til at gøre brug af PIU-ordningen i deres uddannelse, udskriver Styrelsen for Videregående Uddannelser en priskonkurrence. Formålet er at få nogle gode historier, der kan bruges til at promovere praktik i udlandet.

De fem bedste historier vil blive præmieret med op til 8.000 kroner, og priserne vil blive overrakt ved et arrangement i DGI-byen den 9. december, hvor det nye europæiske Erasmus+ program lanceres.

Kontakt

Lars Møller Bentsen
International rådgiver
Tlf.: +45 72 31 89 26
Email: lmb@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside