Gå til indhold

Regeringen lancerer ny vækstplan for sundheds- og velfærdsløsninger

04. juni 2013
Regeringens nye vækstplan for sundheds- og velfærdsløsninger skal omsætte et hastigt voksende internationalt markedspotentiale til vækst og jobskabelse i Danmark.

Danmark har især inden for lægemiddel- og medicoområdet en erhvervsklynge, der står stærkt internationalt og allerede i dag bidrager betydeligt til væksten herhjemme.

Det er en styrkeposition, som regeringen ønsker at fastholde og udvikle de kommende år. Også på andre sundheds- og velfærdsområder har Danmark gode muligheder for at skabe øget vækst og beskæftigelse. Der er for eksempel et betydeligt uudnyttet erhvervspotentiale inden for hjælpemidler, service- og driftsløsninger, rådgivning og sundheds-it.

Regeringens vækstplan offentliggøres den 4. juni og indeholder i alt 27 initiativer inden for fire overordnede indsatsområder:

  1. Bedre rammer for forskning og udvikling
  2. Styrket indsats for vækstvirksomheder og kommercialisering af forskning
  3. Et velfungerende og udviklingsorienteret hjemmemarked
  4. Offensiv udnyttelse af det internationale markedspotentiale.
- Dansk sundhedsforskning er i international topklasse. Det skal det blive ved med. Med vækstplanen tager vi en række initiativer, der skal sikre, at vi fortsat styrker området og udvikler konkurrencedygtige løsninger, som kan være med til at løse de samfundsmæssige udfordringer og omsættes til vækst. Derfor prioriterer vi også investeringer i sundhedsforskning og velfærdsteknologi samt kommercialisering heraf højt, siger Morten Østergaard.

Vækstplanen er udarbejdet med udgangspunkt i anbefalingerne fra vækstteamet for sundheds- og velfærdsløsninger, som blev overdraget til regeringen den 29. januar 2013.

Handlinger tilknyttet webside