Gå til indhold

Studerende vinder innovationspris for sål af gelé

02. maj 2013
En sål af gelé, der kan anvendes i genoptræningen efter ankelskader, blev kåret til bedste idé, da Innovationsprisen 2013 blev uddelt for første gang.

Fysioterapeutstuderende Kirsten Siig Pallesen, Professionshøjskolen Metropol, har modtaget Innovationsprisen 2013 på 50.000 kroner for sin idé om en sål til genoptræning af ankelskader.

Prisen for hendes projekt SoleOption blev uddelt af uddannelsesminister Morten Østergaard ved åbningen af Forskningens Døgn på VIA University College den 2. maj.

Konkurrencen er udskrevet af Uddannelsesministeriet og VIA University College.

HKH Kronprins Frederik og uddannelsesminister Morten Østergaard lykønsker vinderen.
HKH Kronprins Frederik og uddannelsesminister Morten Østergaard lykønsker vinderen.

Sikker nummer et

Det var åbningsarrangementets 300 gæster - heriblandt HKH Kronprins Frederik og uddannelsesminister Morten Østergaard, der stemte den innovative sål ind som nummer ét blandt de tre nominerede ideer i konkurrencen med temaet Fra idé til virkelighed.

-    Min drøm er at få sat sålen i produktion. Der er helt klart et behov, og jeg synes, at hvis man sidder med en idé, der kan løse et stort problem for mange, har man en forpligtelse til at gå videre med den, siger Kirsten Siig Pallesen, der ud over pengene får et tilbud om en coachingpakke som hjælp til realisering af ideen.

Hun forestiller sig, at SoleOption kan hjælpe mange atleter og motionister til hurtigere at vende tilbage til deres tidligere aktivitetsniveau efter ankelskader og samtidig nedsætte skadesfrekvensen fremadrettet.

Brug for gode ideer og talentfulde iværksættere

Uddannelsesminister Morten Østergaard roser de deltagende studerendes engagement og glæder sig over de mange gode idéer, der blev præsenteret i konkurrencen.

-    Vi har brug for gode ideer og talentfulde iværksættere, hvis vi skal øge innovationen i erhvervslivet og skabe mere vækst og flere job. Innovationskonkurrencen viste et højt niveau, og at der er masser af talent at bygge på. Jeg ønsker Kirsten Siig Pallesen og de andre deltagere held og lykke med at realisere deres idéer, siger Morten Østergaard.

59 studerende fra en bred vifte af videregående uddannelsesinstitutioner deltog i innovationskonkurrencen med innovative ideer, der kan komme samfundet til gavn. Tre blev udvalgt til at præsentere deres idé ved åbningen af Forskningens Døgn.

 

Handlinger tilknyttet webside