Gå til indhold

Ta' med til amerikansk community college kongres i april

21. januar 2013
Styrelsen for Universiteter og Internationalisering tilrettelægger i lighed med tidligere år en tur til den årlige kongres i American Association of Community Colleges, AACC, i San Francisco i USA, 17-24. april 2013.

Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering

Målgruppen for turen er ledere og internationale koordinatorer på erhvervsskolerne.

Turen arrangeres som led i det dansk-amerikanske samarbejde på erhvervsskoleområdet, og der er derfor mulighed for at søge om tilskud til dækning af rejseomkostninger gennem DK-USA programmet.

Kongressen kort

Kongressen finder sted 20-23. april i San Francisco, og i tilknytning hertil arrangeres i samarbejde med AACC besøg på community colleges omkring San Francisco 18-19. april.

AACC Annual Convention foregår på Moscone Convention Center, Howard Street i centrum af San Francisco. Kongressen omfatter et bredt udvalg af workshops og plenumoplæg om forskellige uddannelsestemaer, herunder også workshops om internationalisering.

Der vil blandt andet blive arrangeret en workshop om samarbejde mellem danske erhvervsskoler og amerikanske community colleges. I konferencecenteret vil der sideløbende med konferencen være en større udstilling/messe for uddannelsessektoren.

Det detaljerede program kommer senere

Program for besøgene på community colleges før kongressen vil blive aftalt med AACC og de amerikanske colleges, når vi ved hvor mange, der tager med.

Transport og ophold

Deltagere sørger selv for at bestille rejse til USA. Der er direkte fly fra København til San Francisco med SAS.

Tilmelding til AACC Convention

Tilmeldingsgebyret er på 905 $ for en pakke, der inkluderer frokost søndag den 21. april. Derudover kan man tilmelde sig gallamiddag og en brunch session mod tillæg.

På tilmeldingsblanketten skal oplyses titel. I USA bruger direktører og vicedirektører for community colleges normalt titler som president og vice president.

Om DK-USA-programmet

DK-USA programmet har til formål at fremme samarbejde mellem Danmark og USA inden for erhvervsuddannelserne, og sigtet med turen til San Francisco er at udbrede kendskabet til community college sektoren i USA og at styrke kontakter mellem repræsentanter for danske erhvervsskoler, amerikanske community colleges og AACC med henblik på øget samarbejde over Atlanten.

Tilskud til deltagelse

Man kan søge om tilskud fra DK-USA programmet på 5.000 kr til turen. Betingelsen for tilskud er, at man deltager i det 5 dages faglige program for turen, der omfatter community college besøg 18-19.april og AACC Convention 21-23. april. Tilskud kan søges for ledere og koordinatorer fra erhvervsskolerne.

Desuden er der mulighed for at deltage i forskellige pre-convention workshops lørdag den 20. april mod ekstra betaling.

Efter hjemkomsten indsendes en kort rapport om udbyttet af turen, herunder eventuelle perspektiver for samarbejde med amerikanske colleges.

Nærmere oplysninger om turen, herunder tilmelding

Lars Møller Bentsen i Styrelsen for Universiteter og Internationalisering på lmb@ui.dk telefon 7231 8926

Af hensyn til planlægningen vil Lars gerne have besked om deltagelse snarest muligt og senest 18. februar.

Handlinger tilknyttet webside