Gå til indhold
  • Dansk

VIA University Colleges nye campus i Aarhus bliver endnu større

Professionshøjskolen VIA University College kan efter godkendelse fra Folketingets finansudvalg udvide den kommende campus i Aarhus med 5.000 kvadratmeter. Det giver muligheder for at samle studerende fra 10 offentligt- og privatrettede uddannelser på Campus Aarhus C fra 2015.

VIA University College kan nu bygge en større campus på Ceres-grunden i Aarhus end først planlagt, da Folketingets finansudvalg den 12. december har godkendt en udvidelse af byggeriet med 5000 kvadratmeter.

Den nye campus bliver dermed 46.000 kvadratmeter i alt, og det giver således plads til 5.500 studerende på 10 uddannelser på samme adresse.

Uddannelsesminister Morten Østergaard fremhæver, at VIAs nye campus vil være med til at indfri regeringens ambition om at opnå den bedst uddannede generation nogensinde.

- Den nye campus samler studerende fra en række forskellige uddannelser og giver mulighed for tværfaglig undervisning og samarbejde, hvori studerende blandt andet kan skabe innovative idéer på tværs af professioner. Det er vigtige kompetencer, for at dimittenderne kan bidrage til fortsat udvikling af deres fag til gavn for væksten og velfærden i Danmark, siger Morten Østergaard.

VIA University Colleges Campus Aarhus C

  • Den nye campus vil blandt andet huse uddannelserne til lærer, pædagog, socialrådgiver, ingeniør, bygningskonstruktør og designer.
  • Udover 10 uddannelser kommer Campus Aarhus C til at danne ramme om et studentervæksthus, hvor VIAs studerende kan arbejde med innovative projekter i samspil med erhvervsliv, institutioner og myndigheder.
  • VIAs Center for Undervisningsmidler flytter også ind i den nye campus.
  • Ifølge beregninger kan VIA spare ca. fem millioner kroner årligt ved at samle aktiviteter fra  flere adresser til én.

Pressemeddelelse fra VIA University College:

Handlinger tilknyttet webside