Gå til indhold

Virksomheder anvender ny forskning og teknologi til udvikling af produkter

28. august 2013
Over 19.000 danske virksomheder har i 2010-2012 fået hjælp og rådgivning til at anvende ny forskning og teknologi til udvikling af produkter og services fra de ni Godkendte Teknologiske Serviceinstitutter(GTS), der modtog en milliard kroner af regeringen til formålet.

I 2010-2012 har over 19.000 virksomheder på baggrund af relevant forskning udviklet, testet og certificeret produkter med hjælp fra GTS-institutterne.

I den tre-årige periode har regeringen investeret en milliard kroner i GTS-institutterne, som arbejder for at skabe flere innovative og konkurrencedygtige virksomheder ved blandt andet at stille serviceydelse og faciliteter til rådighed for virksomhederne og rådgive om udvikling ved at anvende ny forskning og teknologi.

”Performanceregnskab for GTS-net 2013” er netop udkommet med tal, analyser og eksempler på, hvordan danske virksomheder har glæde af samfundets investering i de ni GTS-institutter.

Uddannelsesminister Morten Østergaard slår fast, at det er helt centralt at sikre, at virksomhederne får de bedst mulige vilkår til at håndtere fremtidens udfordringer igennem innovative og fremadrettede investeringer.

- Det er afgørende, at danske virksomheder fortsat investerer i og anvender relevant forskning for at styrke produktiviteten og konkurrenceevnen til gavn for væksten og velfærden i Danmark. Regeringens investering i GTS-institutterne skal få flere danske virksomheder til at anvende ny forskning og teknologi til udvikling af produkter og services. Jeg opfordrer derfor GTS-institutterne til at styrke deres indsats, for at virksomheder benytter sig af deres faciliteter og serviceydelser, siger Morten Østergaard.

GTS-institutterne dækker et bredt spektrum af emner inden for eksempelvis IT, klima, velfærdsteknologi, brandsikring, sundhed, fødevarer, robotteknologi og produktion.

 

Handlinger tilknyttet webside