Gå til indhold

Livlig kvalitetsdebat på VIA University College

21. januar 2014
Uddannelsesministeren debatterede kvaliteten og relevansen i fremtidens videregående uddannelser med studerende og undervisere i Aarhus.

Regeringen nedsatte i efteråret 2013 et ekspertudvalg, der skal foretage et gennemgribende eftersyn af de videregående uddannelser og give anbefalinger til en forbedring af kvalitet, relevans og sammenhæng i uddannelserne.

Uddannelsesminister Morten Østergaard besøger nu de danske uddannelsesinstitutioner for at høre, hvad studerende og underviserne mener, der skal til for at sikre et godt uddannelsessystem.

Syvende debat i rækken

Den syvende kvalitetsdebat i rækken fandt sted på VIA University College, TEKO design og business i Aarhus den 14. januar 2014. 

Debatten var livlig, og der var mange spørgsmål og input fra studerende og undervisere, da uddannelsesministeren besøgte VIA University College.
Debatten var livlig, og der var mange spørgsmål og input fra studerende og undervisere, da uddannelsesministeren besøgte VIA University College.

Omkring 70 studerende og undervisere fra en række forskellige uddannelser deltog i arrangementet og havde mange forskellige forslag til Morten Østergaard. Blandt andet blev der stillet spørgsmål om sprogundervisning i kinesisk og bedre praktikvejledning på pædagoguddannelsen. Også emner som taxametersystemet og internationalisering blev vendt.

Uddannelsesministeren kvitterede for en god debat og tager forslagene med i det videre arbejde.

- Vi har manglet en diskussion af, om vi uddanner godt nok. Vi skal hele tiden have ambitionen om at løfte niveauet af vores uddannelser og have fokus på, om de vilkår, vi giver vores uddannelsesinstitutioner, undervisere og studerende er gode nok til, at de hver for sig alle kan nå deres yderste potentiale. Et godt uddannelsessystem udfordrer hver enkelt af jer til at blive så dygtige som overhovedet muligt, sagde Morten Østergaard.

Handlinger tilknyttet webside