Gå til indhold
Du er her: Forside Aktuelt Nyheder 2015 25 dygtige forskere får i alt 52 mio. kr. til at styrke deres forskning via internationalt samarbejde

25 dygtige forskere får i alt 52 mio. kr. til at styrke deres forskning via internationalt samarbejde

Det Frie Forskningsråd styrker internationalisering af dansk forskning ved at uddele 25 mobilitetsstipendier til unge talentfulde forskere

24. september 2015

I samarbejde med Marie Curie-programmet under EU’s 7. rammeprogram uddeler Det Frie Forskningsråd MOBILEX-mobilitetsstipendier til en samlet sum af ca. 52 mio. kr. Formålet er at styrke internationalisering af dansk forskning og bidrage til attraktive karriereveje for lovende forskere på postdocniveau.

Stipendierne giver danskbaserede forskere mulighed for at slå sig ned i et forskningsmiljø i udlandet, mens forskere i udlandet kan gennemføre et forskningsophold i Danmark. Målet er at gøre det muligt for dem at udføre deres egne projekter og opnå yderligere forskererfaring samtidigt med, at de høster nye vinkler på deres forskningsideer gennem ophold ved danske og udenlandske institutioner.

Blandt stipendierne er tre tværfaglige projekter, som har fået bevilling på tværs af to af Det Frie Forskningsråds faglige råd. Projekter, som bidrager med nyskabende forskningsvinkler i mødet mellem forskellige fagområder og metoder.

Senest opdateret 15. august 2019