Gå til indhold

Det Frie Forskningsråd | Sundhed og Sygdom støtter 64 sundhedsvidenskabelige projekter

13. juni 2015
Rådet har ved sit seneste uddelingsmøde støttet et bredt udsnit af den bedste danske sundhedsforskning. Der er tale om en hård konkurrence, for den bedste danske sundhedsforskning er af høj kvalitet, også internationalt set.

Det Frie Forskningsråd | Sundhed og Sygdom modtog til forårsuddelingen af forskningsprojekter i 2015 ca. 10 procent flere ansøgninger end i 2014, men har dog været i stand til at opretholde en acceptabel bevillingsprocent. Der var ansøgt om støtte for mere end 900 millioner kroner, og rådet har haft ca. 154 millioner kroner til disposition. Det har resulteret i en bevillingsprocent på ca. 17.

Rådet prioriterer ansøgninger med det størst mulige forventede videnskabelige udbytte set i relation til det ansøgte beløb. Her er det erfaringen, at der ofte er mest ”value for money” i ansøgninger, hvor man har bestræbt sig på at holde udgiftsniveauet relativt lavt. 

- Alt i alt har vi kunnet tilgodese mange støtteværdige projekter. Som tidligere er der givet støtte til en bred vifte af spændende projekter inden for alle aspekter af sundhedsvidenskab fra grundvidenskabelige til patientnære studier. Specielt har vi ved denne uddeling fundet støtteværdige projekter inden for neurovidenskab, genetik, cancer og epidemiologi. Vi ser fortsat gerne flere ansøgninger, der inddrager translationelle aspekter og dermed projekter, som gennem påvisning af sammenhænge og forklaring af sygdomsmekanismer kan danne basis for en mere målrettet forebyggelse og behandling af sygdomme, udtaler professor, overlæge Jørgen Frøkiær, formand for Det Frie Forskningsråd | Sundhed og Sygdom.

Rådet bemærker, at der ved dette års ansøgningsrunde har været flere ansøgninger, hvor der ansøges om driftsmidler til randomiserede patientundersøgelser, hvilket rådet ser som tegn på stigende problemer med at opnå støtte i regionerne til kvalitetssikring af behandlingen.

Se hvilke forskere og forskningsprojekter, der er blevet tildelt en bevilling her:

Kontakt

Allan Hegelund
Fuldmægtig
Tlf.: +45 72 31 83 30
Email: ahe@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside

Afsendere