Gå til indhold

Det Frie Forskningsråd uddeler skolarstipendier til 31 lovende talenter inden for sundhedsforskningen

18. december 2015
Vækstlag: Det Frie Forskningsråd | Sundhed og Sygdom uddeler 31 skolarstipendier til lovende studerende, der nu får mulighed for at prøve kræfter med videnskabeligt arbejde. Skolarprojektet giver et godt grundlag for at vurdere, om man senere vil kaste sig ud i et Ph.d. projekt.

De 31 skolarstipendier fra Det Frie Forskningsråd skal give unge forskertalenter in spe mulighed for tidligt i karrieren at prøve kræfter med et selvstændigt forskningsprojekt. Stipendiet skal også bidrage til at vække de studerendes nysgerrighed for den sundhedsvidenskabelige forskning på højt niveau og gøre dem klogere på en karriere i forskningsverdenen.

Skolarstipendierne uddeles for at styrke forskningens vækstlag og udvide talentmassen til den sundhedsvidenskabelige forskning. Jørgen Frøkiær, professor, overlæge, dr. med. og formand for Det Frie Forskningsråd | Sundhed og Sygdom, siger:

- Med uddeling af skolarstipendier bidrager rådet til at sikre tidlig rekruttering af unge talenter til den sundhedsvidenskabelige forskning. Samtidig giver stipendiet de studerende en unik mulighed for at fordybe sig i et fagrelevant emne i studietiden, så kandidaten står med en meget stærk ballast til at udføre forskning og ved, hvad et karriereforløb som forsker kan byde på.

Der er uddelt 31 stipendier for i alt 5.331.635 mio. kr.

Handlinger tilknyttet webside

Afsendere