Gå til indhold

Få en forsker hjem i stuen

12. marts 2015
Der er rig mulighed for at blive klogere, når forskere over hele landet i forbindelse med Forskningens Døgn rykker ud med gratis foredrag. Emnerne spænder vidt, og der er noget for både børn, unge og voksne.

Der er nu åbnet for den populærere Bestil en Forsker-ordning, hvor nogle af Danmarks skarpeste hjerne rykker ud med gratis foredrag i private hjem, virksomheder, skoler, foreninger og forsamlingshuse. I år er der mere end 300 forskellige foredrag at vælge mellem. Du kan blive klogere på alt fra smarte energisystemer til kunstig intelligens, eller hvad med et foredrag om verdens 700 sprog? Du kan også få svar på, om der overhovedet findes noget, penge ikke kan købe, eller om man kan spise plastik.

Alle har mulighed for at bestille et foredrag. Den eneste betingelse er, at man kan samle et publikum på mindst 15 personer, sørge for passende rammer for publikum og forsker, og at man kan betale for forskerens transport.

Det er muligt at bestille en forsker frem til 31. marts.

Hvad er Bestil en Forsker?

Bestil en Forsker er en del af videnskabsfestivalen Forskningens Døgn, som finder sted 23., 24. og 25. april 2015 med flere hundrede arrangementer landet over. Forskere fra hele landet tilbyder et foredrag, som alle har mulighed for at bestille til afholdelse under Forskningens Døgn. Det er gratis at bestille en forsker.

I Bestil en Forsker-ordningen defineres en forsker som minimum en ph.d.-studerende, en kandidat, der er ansat som videnskabelig assistent, eller en person, der er ansat i en offentlig eller privat virksomhed med forskning som en af sine primære opgaver.

Uddannelses- og Forskningsministeriet er initiativtager til Forskningens Døgn. Formålet med begivenheden er at øge danskernes forståelse for forskning og forskningens betydning for vores hverdag og det danske samfund.

Handlinger tilknyttet webside