Gå til indhold

Giv dit besyv med om EU’s 7. rammeprogram for forskning og udvikling, FP7

05. marts 2015
EU har netop søsat en online undersøgelse af FP7. Resultaterne skal dels give en samlet evaluering af FP7, dels komme med input til Horizon 2020. Undersøgelsen er åben for alle, men input fra især forsknings- og innovationsmiljøerne, virksomheder, beslutningstagere og NGO’er er i høj kurs.

Et kig tilbage på FP7

Bag undersøgelsen står en ekspertgruppe, High Level Expert Group. De vil bruge resultaterne af evalueringen som input og inspiration til at fastlægge deres holdning til FP7. Det gælder holdninger i forhold til programmets funktion, resultater og effekt. Ekspertgruppen er både interesseret i at få svar fra aktører med direkte erfaringer med FP7, og fra grupper eller enkeltpersoner, som ønsker at komme med synspunkter om FP7.

Om FP7

EU's 7. rammeprogram for forskning og innovation, FP7, løb i årene 2007-2013. Programmet havde et budget på knap 380 milliarder kroner til strategisk forskning, fri grundforskning, individuelle stipendier og forskningsinfrastruktur.

Resultaterne af evalueringen bliver efterfølgende offentliggjort på Europa-Kommissionens hjemmeside.

Et kig frem mod Horizon 2020 og nye programmer

Evalueringen er ikke alene vigtig for at bedømme resultaterne og den brede effekt af FP7. Den er også et vigtigt instrument til at forbedre det nuværende program for forskning og innovation, Horizon 2020, og til at udformne kommende forsknings- og innovationsprogrammer.

Deltag i undersøgelsen

Læs mere

Kontakt

Har du spørgsmål til undersøgelsen, kan du kontakte Directorate-General for Research and Innovation, Unit A5, Evaluation via e-mail:

Handlinger tilknyttet webside