Gå til indhold

Innovationsnetværk støtter fem spirende vækstområder

21. september 2015
Styrelsen for Forskning og Innovation igangsætter fem nye projekter på tværs af eksisterende teknologier og sektorer. Ved at arbejde på tværs af faglige områder og ved at inddrage små virksomheder fyldt med gode ideer opstår udvikling og innovation.

Om Innovationsnetværkene

Innovationsnetværkene bygger bro mellem videninstitutioner og virksomheder over hele landet og styrker derigennem innovation og nyttiggørelse af den offentlige forskning inden for områder med vækst- og udviklingspotentialer for dansk erhvervsliv. I alt ca. 7.500 deltager Innovationsnetværkenes aktiviteter.

De fem projekter gennemføres i regi af de danske innovationsnetværk, som har gode forudsætninger for at opdyrke sådanne spirende vækstområder. Netværkene har allerede tætte kontakter til mere end 7.000 små og mellemstore virksomheder, og en del af disse skal deltage direkte i de nye projekter og dermed få gavn af de resultater, der skabes i form af omkostningsreduktion, automatisering af produktion, skabelse af nye produkter og services m.v.

De fem igangsatte projekter er

 

Sylab

Visionen med Sylab er at skabe rammerne for et eksperimenterende laboratorium, der via optimering af processer og robotteknologi skaber et potentiale for tøjproduktion i Danmark.

Kontakt: Innovationsnetværket Livsstil – Bolig og Beklædning, Betina Simonsen, Betina@innonetlifestyle.com.

Biomarkører som et spirende vækstområde

Projektet sigter på at udnytte viden om biomarkører for at forbedre muligheden for at karakterisere patienter forud for behandling og udvikle produkter til overvågning af menneskers sundhedstilstand og tidlig opdagelse af sygdom.

Kontakt: Innovationsnetværket BioPeople, Per Spindler, PESP@biopeople.ku.dk.

Grøn omstilling gennem deleøkonomiske og bæredygtige forretningsmodeller

Projektet sigter på at fremme grøn omstilling i industrien ved at udvikle og udbrede en kombination af tekniske løsninger og deleøkonomiske forretningsmodeller blandt virksomhederne.

Kontakt: Innovationsnetværket Service Platform, Mette Abrahamsen, ma@dea.nu.

Innovationsplatformen for Ressourceoptimering

Det er formålet med projektet at finde tværfaglige løsninger til optimering af kølekæden fra ’jord til bord’ for at bevare fødevaresikkerheden og fødevarekvaliteten ved lange transporttider.

Kontakt: Innovationsnetværket Smart Energy, Preben Birr-Pedersen, pbp@cleancluster.dk.

Proces innovation og udvikling af nye forretningsmodeller i Offshore Wind logistics services

Projektet skal skabe innovation på tværs af sektorer og brancher i logistiske services rettet mod offshore vindindustrien, der kan hjælpe til at reducere de logistiske omkostninger til drift, monitorering og vedligehold af offshore vindinstallationer.

Kontakt: Innovationsnetværket Offshoreenergy.dk, Morten Basse Jensen, mb@offshoreenergy.dk.

Bygger bro mellem videninstitutioner og virksomheder

Projekterne er udvalgt på baggrund af en ansøgningsrunde, og de modtager hver 2,5 – 2,8 millioner kroner, svarende til 50 procent medfinansiering af projekterne. Udbuddet er en del af de midler, som forligskredsen bag udmøntningen af Forskningsreserven for 2015 har afsat til at skabe flere og mere forskningsaktive og innovative virksomheder gennem de 22 netværk under Innovationsnetværk Danmark-programmet.

 

Handlinger tilknyttet webside