Gå til indhold

Lokale projekter skal fortælle om gevinster ved voksen- og efteruddannelse

07. september 2015
Uddannelsesinstitutioner kan nu søge om penge til projekter, der oplyser faglærte om fordelene ved at tage en teknisk og produktionsrettet akademiuddannelse.

For få faglærte inden for det tekniske og produktionsrettede område uddanner sig, mens de er i arbejde.

Derfor kan uddannelsesinstitutioner nu søge om en pulje med i alt 2 millioner kroner til at gennemføre lokale projekter, der skal udvikle, afprøve og formidle best practice metoder og oplyse om muligheder og gevinster ved at tage en teknisk og produktionsrettet akademiuddannelse.

Projekterne skal skabe mere efterspørgsel efter uddannelserne og styrke samarbejder og partnerskaber mellem institutionerne og virksomhederne.

Millioner til løft af voksen- og efteruddannelse

Initiativet er en del af den tidligere regerings vækstplan, hvor der blev afsat 1 milliard kroner til mere og bedre voksen- og efteruddannelse for ufaglærte og faglærte (VEU-puljen).

Frem mod 2020 er 357 millioner kroner målrettet et markant løft af voksen- og efteruddannelsesindsatsen på det videregående uddannelsesområde særligt inden for det tekniske og produktionsrettede område.

I 2015-2017 gennemføres en landsdækkende informationskampagne om mulighederne i netop disse akademiuddannelser. De lokale projekter indgår i kampagnen.

Ansøgningsfristen til puljemidlerne er den 2. oktober 2015 kl. 12.00.

Handlinger tilknyttet webside