Gå til indhold

Markant flere internationale studerende læser en hel uddannelse i Danmark

20. maj 2015
På få år er antallet af internationale studerende på de videregående uddannelser i Danmark fordoblet. De fleste kommer fra Europa, men også mange kinesere læser i Danmark. Det er en god udvikling, for internationale studerende er en gevinst for Danmark, siger uddannelses- og forskningsministeren.

I dag vil man på de danske uddannelsesinstitutioner møde langt flere internationale studerende end for bare få år siden. I 2013 var 23.945 internationale studerende i gang med en hel uddannelse i Danmark. Det er dobbelt så mange som i 2007.

Uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen glæder sig over de mange internationale studerende.

- Vi har hårdt brug for dygtige unge fra udlandet på det danske arbejdsmarked. Virksomhederne efterspørger højtuddannet, specialiseret arbejdskraft – og uden dygtige udlændinge er der ikke den nødvendige arbejdskraft til at sikre vores velfærd. En af de bedste måder at få internationale medarbejdere til at slå sig ned i Danmark, er ved at tiltrække dygtige unge mennesker til vores videregående uddannelser, siger Sofie Carsten Nielsen.

De internationale studerende kommer primært fra Europa, men også Kina er på top 10 listen over lande med flest studerende på de danske uddannelser. 

Universiteterne tiltrækker flest internationale studerende.

Universiteterne tiltrækker hovedparten af de internationale studerende, og Copenhagen Business School, CBS, topper listen. I 2013 studerede 2.855 internationale studerende på CBS, men Københavns Universitet og Syddansk Universitet fulgte stærkt efter med 2.611 og 2.541 internationale studerende.

- De internationale studerende er en gevinst for uddannelserne. De er med til at skabe internationale studiemiljøer og give danske studerende kontakter i andre lande. Det er der brug for i det danske samfund, hvor rigtig mange jobs kræver, at man kan begå sig internationalt, siger Sofie Carsten Nielsen.

På universitetsuddannelserne er antallet af internationale studerende fra 2012 til 2013 steget med ni procent, mens det på erhvervsakademi- og professionsbacheloruddannelserne er steget henholdsvis 13 og 15 procent.

Internationale studerende på en hel videregående uddannelse i Danmark.

  • I 2013 var 23.945 internationale studerende i gang med en hel uddannelse i Danmark. Det svarer til 9,2 procent af den samlede bestand af studerende på de danske videregående uddannelser.
  • Norge er den største afsender af studerende til Danmark, efterfulgt af Tyskland, Rumænien og Sverige.

Kontakt

Ken Thomassen
Chefkonsulent
Tlf.: +45 72 31 83 20
Email: keth@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside