Gå til indhold

Minister og astronaut skaber deres egen komet

18. marts 2015
Uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen og den danske ESA-astronaut Andreas Mogensen fremstiller deres egen komet under den store Big Bang-konference, hvor der vil være fokus på undervisning i naturfag.

Når Big Bang-konferencen om undervisning i naturfag løber af stablen den 19. og 20. marts på University College Sjælland i Roskilde, bliver det med hele 850 deltagere fra skoler og ungdomsuddannelser i Danmark.

Også uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen deltager i konferencen, der er et nationalt samlingspunkt for alle der underviser, udvikler eller forsker i naturvidenskab.

Andreas Mogensen på sidste års Kulturnat i Uddannelses- og Forskningsministeriet.
Andreas Mogensen på sidste års Kulturnat i Uddannelses- og Forskningsministeriet.

- Jeg glæder mig til at møde ildsjæle, der brænder for den naturfaglige undervisning. De er med til at plante og fastholde interessen for naturfag hos vores børn og unge. Og det er vigtigt – for vi har brug for flere dygtige ingeniører, fysikere og læger til at finde løsninger på klodens miljøproblemer, opdage nye bæredygtige energiformer og sikre bedre behandling af livstruende sygdomme, siger Sofie Carsten Nielsen.

På konferencen vil ministeren blive udsat for en gysende kold praktisk opgave, idet hun sammen med astronaut Andreas Mogensen skal bygge en kometkerne af tøris, kulstøv og småsten.

- Det er fascinerende, at man i fysiklokalet kan lave en simpel illustration af naturens processer. Vi skal tænke i de store perspektiver for at bringe avanceret udforskning af naturen helt ind i vores dagligstuer. Det handler både om faglighed, og om at gøre naturvidenskab konkret, håndgribelig og anvendelig, siger Sofie Carsten Nielsen.

Programmet for Big Bang-konferencen er sammensat af otte spor med inspirerende oplæg, praktiske workshops, festival, messe og meget mere. Et af sporene handler om udforskning af rummet og skal øge bevidstheden om arbejdet på den internationale rumstation ISS i tilknytning til opsendelsen af astronaut Andreas Mogensen i september.

Big Bang-konferencen arrangeres i samarbejde mellem NTS-centeret, Danish Science Factory, Centre for Undervisningsmidler i Danmark, Københavns Universitet, DASERA, Naturvidenskabernes Hus, ScienceTalenter, Scientix og Friluftsrådet.

Uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen er ansvarlig for udpegning af et NTS-centerbestyrelsesmedlem og har desuden ansvaret for det danske medlemsskab af European Space Agency, ESA, der blandt andet har til opgave at bruge rummet til at styrke interessen for naturvidenskab.

Kontakt

Cecilie Tornøe
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 82 84
Email: ct@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside